Foto: Privatna arhiva

Milica Banović ima 24 godine i po zanimanju je master inženjer elektrotehnike i računarstva. Diplomirala je na Fakultetu tehničkih nauka, na smeru Energetska elektronika i električne mašine, a master rad je odbranila u septembru 2020. godine. Ukupna prosečna ocena koju je ostvarila tokom osnovnih i master akademskih studija iznosi 10,00.

-Za Fakultet tehničkih nauka sam se odlučila upoznavanjem sa savremenim planom i modernim sadržajima studijskih programa koje fakultet nudi, a što je odgovaralo mojim željama i planovima za dalje školovanje, budući da sam se od osnovne škole posebno interesovala za matematiku i fiziku. Takođe, značajnu ulogu u odabiru su imala i pozitivna iskustva starijih drugova iz gimnazije koji su pre mene upisali FTN, a koji su bili veoma uspešni i talentovani đaci- rekla je za NS Uživo Milica.

Dobitnica je Svetosavske nagrade koja se dodeljuje na osnovu dostignuća tokom celokupnog studiranja. Milici je za dostignuća u toku studija uručena i nagrada Fonda “Momčilo Momo Novković”, koju joj je uručio Fakultet tehničkih nauka za ostvarene izuzetne rezultate tokom osnovnih akademskih studija, dok je 2019. godine proglašena za najboljeg studenta generacije u oblasti tehničko-tehnoloških nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Milica Banović je dobitnica Svetosavske nagrade; foto: Privatna arhiva

-Svetosavska nagrada za mene predstavlja potvrdu da fakultet prepoznaje i vrednuje trud i marljivost najboljih studenata i time daje nemerljivi podsticaj za dalje usavršavanje i napredovanje.  Odlični studenti motivaciju pronalaze u ovladavanju novim veštinama i rešavanju komplikovanih problema, te im je najčešće i sam uspeh na tim poljima dovoljna nagrada. Kada pritom, ta lična dostiguća bivaju primećena od strane asistenata i nastavnika, kao i samog fakulteta, što na kraju i rezultuje ovim individualnim priznanjima, zadovoljstvo je utoliko veće- naglasila je Milica.

Trenutno je zaposlena u razvojnom sektoru automobilske industrije gde se svakodnevno susreće sa izazovima i zahtevima ove privredne grane. Nada se da će u bliskoj budućnosti rezultovati sticanjem zvanja doktora tehničko-tehnoloških nauka. Osim profesionalnih interesovanja, slobodno vrema provodi u rekreaciji, šetnjama u prirodi i druženju sa prijateljima.

– Za uspeh je neophodno pronaći oblasti interesovanja u kojima i najmanji napredak izaziva osećaj ispunjenosti i zadovoljstva. Svako novo dostiguće tada rađa dodatnu motivaciju za pojačanim angažovanjem, vrednim i marljivim radom na ostvarivanju zacrtanih ciljeva i želja. Ako se rad na nečemu ne doživljava kao obaveza, već kao zadovoljstvo, po pravilu, rezultati ne izostaju- posavetovala je Milica buduće studente FTN-a.

Ivona Karan

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vesna
02/03/2021 10:19

Sve pohvale!!! Curo svaka čast!!!!

Milenko
02/03/2021 21:55

Bravo Milice! Poznajem tvoje roditelje i oni mogu da se ponose tobom! Želim ti puno uspeha u životu i profesionalnoj karijeri.