Претрага
Претрага
Close this search box.

Miloš Vučević: Nije me ni začudila, ni iznenadila odlučna namera države da se obračuna sa svim vidovima kriminala

Vučević: Srpsko- mađarski odnosi su posebno važni za nas u severnom delu Srbije, u Vojvodini

Miloš Vučević, potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada, kaže za portal Republika da nije začuđen rešenošću države da se obračuna s kriminalom i korupcijom i da slučaj uhapšenog naprednjaka Aleksandra Jovičića svedoči da zakon važi jednako za sve.

Da li Vas je iznenadilo hapšenje predsednika opštine Palilula i člana Predsedništva SNS Aleksandra Jovičića, uhapšenog zbog sumnje da je dozvoljavao nelegalnu gradnju i protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara?

– Nije me ni začudila, ni iznenadila odlučna namera države da se obračuna sa svim vidovima kriminala. Zakon se striktno poštuje i za sve jednako važi. Ne može biti izuzetaka ni kada su u pitanju imena, ni partijska članska karta. I to je jasna poruka države. Iznenađeni mogu biti samo oni koji su se krili iza stranaka, imuniteta i sl. Setite se samo koliko ih je uhapšeno za vreme vlasti žute bande lopova. Ni jedan. Čak ni neki sitni funkcioner. A znate i sami šta su sve radili, kombinovali, nameštali tendere … Pa odakle Đilasu računi od Mauricijusa do Švajcarske, odakle mu 619 miliona evra koje je stekao za vreme vlasti?

2. Vi ste među prvima ukazivali da postoji krug do 15 funkcionera, među njima i ministara, koji zloupotrebljavaju vlast, i to protiv predsednika Vučića? Na koji način to rade?

– To je posao za istražne organe. Ja očekujem da ćemo ubrzo saznati šta se sve tu dešavalo i radilo, jer to smo dužni prema građanima koji nama daju poverenje da radimo odgovorno i pošteno za ovu državu.

3. Znači li to da je ovo samo vrh ledenog brega i da će uskoro i ministri biti pozvani na odgovornost?

– Ne sme ovo da se pretvori u lov na veštice po medijima. Zna se šta je čiji posao. Sačekajmo da se završi istraga. Ponavljam, neće biti zaštićen, niti će iko moći da se sakrije iza fotelje i partijske knjižice.

4. Da li zaista nema zaštićenih? I je li, kako neki prenose, zavladala panika među mnogim funkcionerima i lokalnim šerifima?

– O tome nek razmišljaju ti što možda ne mogu mirno da spavaju. Ja nemam taj problem.

5. Kako odgovarate na komentare iz opozicije, poput onog koji je dao Boris Tadić, da bi posle hapšenja Jovičića, kao viskokog funkcionera SNS, pedsednik Vučić trebalo da odgovara?

– Neka Tadić prvo pogleda u sopstveno dvorište. Njegovo vreme je prošlo 2012.godine, i ako već hoće opet da igra glavnu ulogu, neka odgovori šta su radili Đilas, Petrović, Jeremić .. i ostali od kojih je lopovski žuti režim napravio milionere.

6. Naprednjake očekuje Skupština stranke na jesen, od 21. do 23. oktobra, kada će se birati novo rukovodstvo. Ko ide u “penziju”? Hoće li drastičnih promena i kakvih?

– Očekujem promene u vidu ljudi koji će doneti novu energiju i nove ideje za budućnost Srbije.

7. Na protekloj sednici GO, SNS i SPAS Aleksandra Šapića su se ujedinili. Šapić je dobio funkciju potpredsednika i kakvi su prvi utisci, kako se “snalazi”, kakva su očekivanja?

– Još je jako rano da se ocenjuje njegov rad u stranci, pa nije prošlo ni mesec dana. Gospodin Šapić je iskusan političar sa odličnim rezultatima na Novom Beogradu. Mi se dugo znamo sa političke scene. Nema razloga da sumnjam da ćemo dobro sarađivati kao potpredsednici SNS- a.

Republika

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti