Miloš Vučević novi predsednik Srpske napredne stranke

Foto: IG/milosvucevic_gradonacelnik

Na vanrednoj sednici SNS u Kragujevcu danas Aleksandar Vučić daje svoj predlog ko bi mogao da ga nasledi na poziciji predsednika SNS.

“Predložiću danas za predsednika stranke, SNS, a on će doneti odluku o budućem rukovodstvu… Predlažem da to bude Miloš Vučević”, rekao je Vučuć

On je još juče na skupu Srbija nade najavio da će danas da se zvanično povuče s čela stranke.

“Ovu stranku nikada dok sam živ neću da napustim”, rekao je Vučić danas u Kragujevcu.

Ovo sinoć i ovo danas neću nikada zaboraviti – rekao je Vučić nakon gromoglasnog aplauza u Kragujevcu.

Foto: Screenshot/IG/milosvucevic_odbrana

Ko je Miloš Vučević?

Miloš Vučević, aktuelni ministar odbrane, rođen je 1974. u Novom Sadu, srpski je pravnik i političar, bio je gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke. Gradonačelnik Novog Sada je prvi put postao posle izbora za gradonačelnika Novog Sada 2012. godine, da bi bio ponovo izabran na izborima za gradonačelnika 2016. godine, što još od Jovana Dejanovića nikom nije pošlo za rukom, a istorijski treći put je postao gradonačelnik Novog Sada na izborima za gradonačelnika 2020. Na 4. skupštini Srpske napredne stranke održane 28. maja 2016. izabran za potpredsednika stranke.

Osnovnu školu je pohađao u Novom Sadu, a potom je završio gimnaziju „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu i diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine. Advokaturom se bavi od 1999. godine u svojoj privatnoj advokatskoj kancelariji. Predsednik je Gradskog odbora Srpske napredne stranke Novi Sad. Za predsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu izabran je na izborima unutar stranke na lokalnom nivou održanim 2011. godine.Za gradonačelnika Grada Novog Sada izabran je u septembru 2012. godine nakon čega prestaje da se bavi advokatskim poslom. Bio je član Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2015. do 2016. godine. Nakon lokalnih izbora, 2016. godine, Miloš Vučević u drugom uzastopnom mandatu, ponovo je izabran za gradonačelnika Novog Sada. Te godine postaje i potpredsednik Srpske napredne stranke.

Dobitnik je više priznanja, među kojima su i Povelja počasnog senatora Senata privrede Srbije iz 2014. godine. Iste godine dobija i nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“, koja mu je uručena kao lideru gradske uprave, za promociju evropskih vrednosti života u Novom Sadu. Dve godine kasnije, 2016. godine, te vrednosti su potvrđene i proglašenjem Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. i Evropsku prestonicu kulture 2021. Dobitnik je priznanja „Bela golubica“ u okviru programa „Tesla Global foruma“. Nosilac je Ordena Svetog vladike Maksima Eparhije sremske kao i gramate priznanja i zahvalnosti Eparhije bačke, za izuzetan doprinos u razvoju duhovnog i crkvenog života.

Vučević govori engleski jezik. Oženjen je, otac je Mihaila i Danila.

(Telegraf.rs)

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
27.05.2023 13:23

Mogu reci da mi je drago, on je najgora opcija od svih, a sticem utisak da namerno potapaju SNS… 🙂

Last edited 4 Meseci Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti