Foto: Ministarstvo finansija
MINISTAR finansija Siniša Mali izjavio je danas da prijavljivanje za dobijanje pomoći od 100 evra za mlade između 16 i 29 godina počinje 15. januara i traje do 30. januara, a da će isplata početi 1. februara.

 

Mali je najavio je i da će pomoć zdravstvenim radnicima u iznosu od po 10.000 dinara početi 15. janaura, a 10. februara penzionerima isplata po 20.000 dinara.

Mali je gostujući na TV Pink objasnio da će prijava za 100 evra za mlade biti ista kao što je bila i za ranije cikluse pomoći države, preko Uprave za trezor.

– Jednostavno se upiše ime i prezime, jedinstveni matični broj građana, račun u banci a onaj ko nema račun treba da izabere banku a mi ćemo mu otvoriti račun u toj banci – izjavio je ministar finansija.

Naveo je i da primaoci socijalne pomoći i lica na izdržavanju zatvorske kazne ne treba da se prijavljuju, a novac će im biti automatski uplaćen.

Mali je najavio i da će se Izmenama zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, sa kojima će se brzo izaći, predložiti kako da se mladima pomogne da kupe stan i istakao da će se to najverovatnije raditi tako što će država pokriti novac neophodan za učešhe pri kupovini stana.

 

novosti.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments