Претрага
Претрага
Close this search box.

Ministar Nikola Selaković i gradonačelnik Vučević na sastanku u Gradskoj kući

Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ministrom spoljnih poslova u Nikolom Selakovićem u Gradskoj kući, gde su razgovarali o važnosti bilateralne saradnje i stabilnosti u regionu na putu opšteg napretka.

Zvaničnici su se složili da je put u Evropsku uniju ispravan put Srbije i da je važno i korisno što je Novi Sad dobio titulu Evropske prestonice kulture za 2022. godinu. Kako su ocenili, taj veliki evropski projekat osnažuje čitavu zajednicu, povezuje je sa regionom i otvara vrata velikim infrastrukturnim projektima koji trajno menjaju sliku Novog Sada i Srbije na bolje.

Vučević i Selaković izrazili su nadu da će epidemiološka situacija biti stabilna, i da neće ugroziti život u vitalnim oblastima, ali i spremnost da, u slučaju potrebe, i država i lokalne samouprave, adekvatno i pravovremeno odgovore, ukoliko dođe do pogoršanja.

Takođe, Vučević se dotakao teme da Novi Sad ide krupnim koracima napred kada je reč o privlačenju investitora i doprinosu tržišnoj utakmici koja je jedini osnov zdrave ekonomije. U tom smislu, pomenuo je velika ulaganja Grada u razvoj industrijskih parkova koji privlače ozbiljne kompanije, poput “Kontinentala”, u kojima će stručnjaci želeti da rade jer će imati odlične uslove.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Novosadjanka
23.06.2021 21:19

Bolje Vučeviću da obezbediš snabdevanje grada vodom ili daj ostavku. Na Futoškom putu zgrade više nemaju vode i pritiska nego što imaju.

Povezane vesti