Ministar odbrane sa ambasadorom Slovenije. Vučević: Odnosi dve zemlje, pružaju mogućnost i prostor za unapređenje saradnje u oblasti odbrane (FOTO)

Foto: Screenshot

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Republike Slovenije u Republici Srbiji Damjanom Bergantom.

Tom prilikom, ministar Vučević istakao je da saradnju dve zemlje karakterišu dobri odnosi sa tendencijom daljeg razvoja i izrazio uverenje da će takav trend biti nastavljen i u narednom periodu. Odnosi dve zemlje, rekao je ministar Vučević, pružaju mogućnost i prostor za unapređenje saradnje u oblasti odbrane na način da ona odražava obostrane interese.

On je istakao da je predstojeći susret na ministarskom nivou u Ljubljani prilika za razmenu mišljenja o odnosima u oblasti odbrane i perspektivama daljeg razvoja.

Foto: Screenshot

Ambasador Bergant, tokom današnjeg susreta istakao je podršku Slovenije u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji. Slovenija, kako je naglasio, opredeljena je za jačanje saradnje u oblasti odbrane dve zemlje, posebno za nastavak višegodišnje saradnje u oblasti arhivske građe.

Ambasador Slovenije naglasio je da, osim bilateralne, postoji i veoma uspešna saradnja dve države i vojske u okviru Balkanskih vojnomedicinskih snaga, „Grac formata”, „Centralnoevropske odbrambene saradnje – CEDC” i drugih regionalnih inicijativa.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
17.03.2023 09:44

Sto Nejaki Milos nije obukao neku uniformu? Ko ono ludi Vulin sto je radio… 🙂

Last edited 6 Meseci Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti