Foto: Screeshot/Instagram

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da smatra da bi vojnu obuku trebalo da prođu svi punoletni građani do 30 godina, ali i oni stariji koji su “zagazili u četvrtu deceniju”.

Vučević je za Blic kazao da bi za njih trebalo da bude uveden kraći vojni rok, u trajanju od tri nedelje, ističući da predstoji stručna rasprava o ponovnom uvođenju obaveznog služenja vojske.

“Vraćanje vojnog roka ima za cilj da se naredne generacije obuče za postupanje u kriznim situacijama kako bi građani Srbije bili bezbedni. Nemirni smo kada imamo poplavu ili požar, a ne znamo kako da reagujemo”, rekao je ministar.

On je naglasio da kada se govori o vraćanju obaveznog vojnog roka, da se tu ne misli na ratovanje, već na to da vojska bude na usluzi građanima.

Mislim da bi trebalo da vratimo vojni rok, da li je to tri nedelje ili tri meseca, ili neki drugi period, apsolutno da”, rekao je Vučević.

Kurir.rs/Beta

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Davor
05/12/2022 10:19

Da imate besplatnu radnu snagu, more mrs…

SNS Uzivo
05/12/2022 13:14
Reply to  Davor

Testiraju nas, gledaju koliko je narod u stanju da proguta i ocuti. Cuj vojaka, ne pada mi na pamet da uradim jednu jedinu stvar za drzavu dok je SNS na vlasti… 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo
Vidoje
05/12/2022 19:54
Reply to  SNS Uzivo

Hocemo da uradimo nesto za drzavu kad PSG/moramo/ndbg dodju na vlast? Hipoteticko pitanje posto naravno nikad nece ni primirisati vlast

SNS Uzivo
05/12/2022 23:39
Reply to  Vidoje

Ako je hipoteticko, nema odgovora… 🙂