Претрага
Претрага
Close this search box.

Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za dodelu učeničkih stipendija:Evo šta sve treba da znate

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović pozvao je danas mlade da se prijave na konkurs Ministarstva odbrane za dodelu studentskih stipendija, koje, kako je naveo, iznose od 40.000 do 50.000 dinara mesečno.

Ministar kaže da su stipendije samo još jedan od načina da se pokaže koliko vlast čvrsto veruje u mladost Srbije, njeno znanje i veštine.

– Ne samo da verujemo, već želimo da pružimo podršku mladima i to ne samo rečima. Pozivam ih da se prijave na naš konkurs na kom uz ovu značajnu finansijsku pomoć dobijaju i siguran posao po završetku školovanja. Mi želimo da već danas investiramo u mladost Srbije, jer upravo zbog nje i gradimo i modernu i snažnu vojsku i Srbiju, da bi mladi u njoj imali što bolju budućnost, rekao je ministar Stefanović.

On je precizirao da Ministarstvo odbrane dodeljuje 44 stipendije za studente elektrotehnike, računarstva, mašinstva, računarskog inženjerstva, mašinskog i tehnološkog inženjerstva, matematike, farmacije, saobraćaja i drugih studija.

Kako je naveo, po završetku školovanja i neophodnih obuka, između ostalog, njih 17 postaće oficiri Vojske Srbije na dužnostima širom Srbije, dok će 18 dobiti posao u Vojnotehničkom institutu u Beogradu i Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu.

Svi zainteresovani detaljne informacije o uslovima konkursa i načinu prijavljivanja mogu pronaći na sledećem linku:https://www.mod.gov.rs/cir/18982/konkurs-za-dodelu-studentskih-stipendija-za-skolsku-2022-2023-godinu-18982, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti