Foto: ThoughtCo

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja najavilo je povećanje mesečnog iznosa studentskih stipendija i kredita za akademsku 2022/23. godinu.

Trenutni iznos rate studentskog kredita i stipendije iznosi 8.400,00 dinara, dok će nakon usklađivanja iznositi oko 13.000,00 dinara.

Kako su naveli u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, rešenja o visini iznosa stipendija i kredita bi trebalo da bude doneto u decembru 2022. godine, uzimajući u obzir da se prve rate studentskih stipendija i kredita isplaćuju u januaru mesecu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u cilju podsticanja najboljih učenika i studenata da nastave školovanje sa visokom postignućima, dodeljuje stipendije i kredite iz budžeta Republike Srbije.

Studentske stipendije se daju nepovratno, dok se studentski kredit vraća u slučaju da student ne ispuni uslove propisane konkursom.

U akademskoj 2021/22. godini dodeljeno je 7.904 studentskih stipendija i 6.791 studentskih kredita.

Ministarstvo je raspisalo i Konkurs za stipendiranje i kreditiranje studenata visokošolskih ustanova za 2022/23. akademsku godinu.

gradskeinfo.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments