Претрага
Претрага
Close this search box.

Mirović: Za rekonstrukciju Kamenice 1 uloženo više od 1,3 milijarde dinara

Foto: Andrej Pap

U Pokrajinskoj vladi danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji objekta Kamenica 1 u kompleksu instituta u Sremskoj Kamenici, vredan više od 1,3 milijarde dinara, saopštila je Pokrajinska vlada. 

Reč je o višegodišnjem projektu koji će finansirati Pokrajinska vlada i koji će se izvoditi u tri faze od kojih je prva uređenje ispred glavnog ulaza u okviru kompleksa instituta, druga je rekonstrukcija krova i treća rekonstrukcija fasade zgrade Kamenice 1.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je istakao da se završetak radova očekuje 2024. godine.

“Naša obaveza i odgovornost jeste da izdvojimo novac za ovu investiciju jer se ovde leče najteži pacijenti”, naglasio je on i dodao da nesmetano i u planiranim rokovima teče i izgradnja Kamenice 3, te da su u toku i završni radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u kompleksu instituta u Sremskoj Kamenici.

Prema Mirovićevim rečima, proteklih godina je uz podršku Vlade Srbije nabavljena najsavremenija medicinska oprema za potrebe instituta.

“U januaru nas očekuju i nove procedure, izdvojili smo 300 miliona dinara za unutrašnje radove na kardiohirurgiji, a u junu ili julu izdvojićemo novac za izgradnju parking garaže sa 400 mesta u kompleksu instituta, kao i za spoljno uređenje kompleksa. Plan je da ceo posao završimo za dve i po godine”, naglasio je Mirović.

Direktor Instituta za plućne bolesti Vojvodine Ilija Andrijević izjavio je da će realizacija ovog projekta unaprediti i poboljšati kvalitet rada i uslove lečenja pacijenata u sva tri instituta u Sremskoj Kamenici.

Ugovor su potpisali direktor Instituta Ilija Andrijević i direktor izvođača radova „Gat d.o.o.“ Novi Sad Dejan Slijepčević, a potpisivanju su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti