Претрага
Претрага
Close this search box.

Misli koje menjaju život: Najveći srpski duhovnici objasnili su kako da dođemo do unutrašnjeg mira i spoznamo sreću

Foto: Shutterstock

Misli najvećih srpskih duhovnika – Patrijarha Pavle, Vladike Nikolaja Velimirović ia Oca Tadeja objašnjavaju narodu šta je šta je zapravo bitno u životu i kako se do sreće dolazi

Stupci novina svakodnevno su puni savetima o tome kako da postanete srećni i šta da promenite u životu. Pojam sreće danas je komercijalizovan da vam se čini da je možete kupiti na nekom kiosku. Ipak, znamo da nije tako i da je sve do nas samih.

Ovo su neke od njihovih misli, koje će možda uticati da promenite pogled na svet.

“Vreme je jedno trajanje koje ima prošlost, sadašnjost i budućnost. Ali prošlosti kao vremena nema. Ima ostataka od prošlosti. Budućnosti takođe nema, ona će biti. A šta ima? Ima samo sadašnjost. Ta kategorija vremena ne odnosi se na Boga. Na Njega se odnosi večnost. A večnost je stalna sadašnjost. Nema ni prošlosti ni budućnosti” – Patrijarh Pavle.

“Kada bi se svi držali ljubavi, ova zemlja bi bila raj. Ali kad bi se svi držali bar onog što je malo manje od ljubavi – jer, ljubav je veza savršenstva – kada bi se makar držali principa „što želite sebi, to činite drugima; što ne želite sebi, to ne činite drugima“, onda bi zemlja, ako ne bi postala baš raj, bila blizu raja” – Patrijarh Pavle.

“Proći će sve, ali duša, obraz i ono što je dobro ostaje zauvek” – Patrijarh Pavle.

Opanak.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti