Foto: New Jersey 101.5

Površina na kojoj bi se nalazilo groblje za kućne ljubimce zauzima više od 10 hektara, a nalazilo bi se u Šangaju.

Novinari NS Uživo anketirali su 30 građana jutros, a mišljenja su podeljena. Mnogi ljubitelji životinja smatraju da je Novom Sadu potrebno groblje kućnih ljubimaca, jer bi im bilo lakše da znaju da njihovi ljubimci imaju sigurno mesto. Mnogi su naglasili i da Novi Sad kao grad koji raste zaslužuje da ima evropske standarde.

Protivnici ove gradnje mišljenja su da bi taj novac mogao da se iskoristi za neke druge projekte ili pomoći u gradu i okolini.

Groblja za kućne ljubimce nisu novina u svetu. Imaju ga svi veći evropski gradovi poput Beča, Helsinkija, Berlina i Stokholma.

U Beogradu je u toku izgradnja groblja za kućne ljubimce, na kojem će vlasnici ljubimaca moći da kupe parcelu. Biće isključivo za životinje koje neko čuva, a u sklopu groblja biće napravljen i krematorijum. Sa projektom bi trebalo da bude završeno ove godine i za njegovu realizaciju izdvojeno je 168 miliona dinara.

nsuzivo.rs

 

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
wtf
05/04/2021 12:14

dali ste normalni, previse i ljudskih groblja, samo jos ovo fali… treba svi da se spaljujemo

human
05/04/2021 15:00
Reply to  wtf

Ti si dalabu i to zesca..naravno da treba da postoji groblje za kucne ljubimce! Zivotinju koja je u mojoj porodici provela 17 godina i bila tretirana kao clan iste, sigurno necu staviti u najlon kesu i baciti u kontejner..razmisli malo pre nego opet nasuketas kojesta..

Mila 18
05/04/2021 15:49

Jedno VELIKO ZA izgradnju groblja za kućne ljubimce. Ispravna investicija. Gde su sve išli naši novci godinama u nazad ovo je više nego opravdano.