Претрага
Претрага
Close this search box.

Mlada Futožanka predstavljaće Srbiju na Međunarodnom takmičenju za najbolje pismo: Učenica poslala snažnu poruku o ekološkoj budućnosti sveta

Foto: Pexels

Pismo dvanaestogodišnje Ane Milenković iz Futoga predstavljaće Srbiju na Međunarodnom takmičenju za najbolje pismo koje organizuje Svetski poštanski savez.

Tema koja je izabrana za ovogodišnje takmičenje, za mlade od 9 do 15 godina je „Napiši pismo uticajnoj osobi i objasni zašto i šta treba da se preduzme u vezi sa klimatskom krizom”na koju je nacionalna pobednica odgovorila pismom bivšoj izvršnoj direktorki UNICEF-a, Henrijeti Fore.

Kako je ocenila komisija koju su činili predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnologije, Ministarstva za zaštitu životne srednine i Pošte Srbije, Ana Milenković  je poslala snažnu poruku koja iskazuje objektivnu brigu dece za ekološku budućnost sveta, ali ujedno i poziva na zajedničko delovanje u cilju čuvanja klime na planeti.

Prema pravilima Svetskog poštanskog saveza, JP „Pošta Srbije“ kao nacionalni poštanski operator, poslala je Anino pismo u sedište ove organizacije u Švajcerskoj, gde će međunarodni žiri ocenjivati pisma pobednika iz svih država učesnica i proglasiti tri najbolja koja će biti nagrađena zlatnom, srebrnom i bronzanom medaljom Svetskog poštanskog saveza.

Foto: posta.rs

Svetski poštanski savez je specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija, a Međunarodno takmičenje za najbolje pismo organizuje već 51 godinu na različite teme, sa ciljem da doprinese unapređenju pismenosti kod mladih kroz umetnost pisanja pisama, kao i da podstakne učesnike da izraze kreativnost i usavrše jezičke veštine. Po pravilima konkursa, pisma moraju biti pisana rukom, uz poštovanje striktne forme pisma.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti