Претрага
Претрага
Close this search box.

Mladi srpski inovator među 50 najboljih na svetu: Razvio je sistem uštede struje do 40 posto

Foto: Beoinfo

U vreme energetske krize, mladi srpski inovator Igor Jovanovića razvio je sistem za značajnu uštedu električne energije, čak i do 40 odsto, koju su potvrdili i računi EPS-a.

Jovanović, student master studija Akademije tehničkih nauka, svrstan je među 50 najboljih mladih inovatora na svetu, a tek je praktično na početku svoje karijere.
Danas je, povodom Međunarodnog dana obrazovanja bio gost gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, koji mu je pružio podršku, poručujući da će Grad nastaviti da vodi računa o mladim ljudima.
– Želimo da zadržimo poziciju lidera u regionu u različitim oblastima, a u oblasti inovacija Igor i njegov tim su se već dokazali i u prethodnom periodu radili su na čitavom nizu novih otkrića u oblasti uštede energije, električnih punjača – rekao je Radojičić za Tanjug, dodao je da su razgovarali o tome kako da se projekti implementiraju u Grad Beograd.
U konkurenciji više od 3.500 studenata sa najprestižnijih svetskih univerziteta, Igor je prošao sve “prepreke” i dospeo u najboljih 50 u takmičenju koje organizuje “Global tičer prajz”.
sputnik.rs/nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti