NOVI SAD 23.10.1977: Danas je u našem gradu postavljen potpuno novi semaforski sistem na uglu Ulica JNA i Bulevara Maršala Tita.

Nako što je Ulica JNA nedavno proširena i sužen prostor kod robne kuće NORK, sada se na ovom delu stvaraju znatno manje gužve. Istovremeno postavljeni su semafori između RK NORK i RK Novi Sad i od danas više neće biti potrebno da dva milicionera regulišu saobraćaj u “špicu”.

Semafori su sihronizovani sa onima kod opštinske skupštine a preko njih dnevno pređe i do 100.000 pešaka. Vozila će moći da iskoriste režim zelenog talasa.

Pre nekoliko dana otvoreno je i novo parkiralište nedaleko odavde u Ulici Žarka Zrenjanina, a po prvi put u našem gradu parking ima i male zelene oaze.

Radovi u Borisa Kidriča, Stražilovskoj, Vojvođanskoj i Žarka Zrenjanina privode se kraju i sređuje se trougao kod nove zgrade Radničkog univerziteta.

U doglednoj budućnosti planira se gradnja podzmenih prolaza kod RK Novi Sad i RK Nork, a do tada semafori će vršiti funkciju. Planirano je da prolazi imaju i poslovne prostore.

Prošlo je tačno 33 godine od oslobođenja našeg grada u drugom svetskom ratu, a naš grad konstanto se razvija i napreduje. Ovu godinu Maršal Tito dočekao je u našem gradu u Hotelu park.

Turistički savez opštine dobija novi prostor

Nako uspešne manifestacije “Leto 1977” u kojoj su tokom leta uživali naši građani, organizator turistički savez seli se na novu adresu sa Bulevaru maršala Tita u Dunavsku ulicu gde će imatu bolju komunikaciju sa građanima i turistima. Savez će biti useljen na mesto nekadašnje “Pežo” prodavnice

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments