Foto: NSEPK/V. Veličković
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da nikada kao do sada u Srpskoj Atini nije bilo takvih muzejskih izložbi, te i da je sam bio iznenađen kada je saznao da Muzej ima najveći broj šlemova i vojnih kaciga iz rimskog doba na svetu.

-Imamo odlično sačuvane originalne vojničke šlemove iz doba Rimske imperije iz 4. veka nove ere. Često ih pozajmljuju po svetu, a sada su tu i to je jedinstvena prilika da ih vidite. Takođe, Muzej grada Novog Sada organizovao je 22 akcenta o istoriji i razvoju našeg grada. Koristeći savremene tehnologije to smo učinili atraktivnijim za mlađe generacije, ali i za sveukupnu populaciju. Imamo veliki broj događaja tokom godine u kojoj smo Evropska prestonica kulture – istakao je Vučević.

On očekuje da će ”polovinom marta dočekati predsednika Republike iz Beograda koji će stići brzom prugom”.

-Kada putujem starim putem Beograd- Novi Sad toliko sam srećan kada vidim koliko se sve razvija, koliko se rekonstruiše i grade nove železničke stanice. Petrovaradin dobija novu železničku stranicu, ona u Sremskim Karlovcima je rekonstruisana. Odlazeći director iz Italije jedne osiguravajuće kuće, da ne imenujem, rekao mi je da nismo ni svesni koliko će nam se život promeniti i stanje u državi sa brzim vozom – ističe on.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Šilja
05/02/2022 19:06

Pa velike rimske legije u Sirmiumu.