MUZEJI ZA 10: Čitaonica u muzeju, čarobni svet ilustracije

       

Manifestacija “Muzeji za 10”, trajaće od 13. do 19. maja i obuhvatiće Međunarodni dan muzeja i Evropsku noć muzeja.

Tema manifestacije je “Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije” (Museums as Cultural Hubs: the Future of Tradition).

Ovim povodom, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog (Trg galerija) priređena je izložba pod nazivom “Priča o dvoje umetnika: Ljubica Sokić i Bogdan Šuput”, autorke Marte Đarmati, koja može da se pogleda od 11. aprila do 2. juna. Ovom izložbom Spomen-zbirka Pavla Beljanskog obeležava 105 godina od rođenja dvoje stvaralaca, kao i desetogodišnjicu smrti Ljubice Sokić. Postavka je zamišljena kao omaž ovim umetnicima, koji su pripadali predratnoj generaciji srpskih slikara. Postavka obuhvata 55 umetničkih dela i lične predmete dvoje umetnika, prikazujući njihove životne i stvaralačke paralele.

U petak, 17. maja, u 10 časova, u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, održaće se “Čitaonica u muzeju: čarobni svet ilustracije”, koju će voditi Radmila Stevović i Slavka Mitrić iz Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo”, i Кatarina Novaković, rukovodilac Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke u Novom Sadu, a učestvovaće deca iz pripremne predškolske grupe iz Vrtića “Plavi zec”.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments