Претрага
Претрага
Close this search box.

NA FRUŠKOJ GORI OTVORENA PRVA E-BAJK STANICA U SRBIJI! U planu su još četiri (FOTO)

Foto: Ustupljena fotografija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas na Fruškoj gori prvu e-bajk stanicu u Srbiji za punjenje električnih bicikala, kao i biciklističke trke u okviru manifestacije „Tour de Fruška”, koja je ove godine okupila oko 1.000 učesnika

„Veoma sam zadovoljan što ovogodišnja manifestacija ′Tour de Fruška′ već drugi dan zaokuplja pažnju ne samo Vrdnika i Iriga, nego i celokupne sportske javnosti, ali i one javnosti koja želi da Frušku goru očuva i da je unapredi na zdrav i ekološki način”, izjavio je Mirović, koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora manifestacije.

Mirović je dodao da je u tom svetlu danas na Fruškoj gori otvorena prva stanica za punjenje električnih bicikala, koju su finansirali Pokrajinska vlada i „Movenpick Fruške Terme”.

Predsednik je dodao da će na Fruškoj gori biti otvorene još četiri stanice za napajanje električnih bicikala na raznim tačkama te planine.

„Od izuzetnog je značaja to što smo ovo mesto ′osvojili′ za sport i za biciklizam, i na taj način smo trasirali put kojim Vrdnik i Fruška gora treba da idu – prema ekološkom turizmu, zdravom načinu života, sportu i rekreaciji”, rekao je Mirović.

Foto: Ustupljena fotografija

Prema Mirovićevima rečima, u pripremi su brojni drugi projekti koji se tiču uređenja Fruške gore i promocije njenih sadržaja. Planirano je uređenje staze na Stražilovu prema spomeniku Branku Radičeviću, kao i uređenje vidikovca. Takođe, Pokrajinska vlada će, zajedno sa Ministarstvom turizma, finansirati uređenje Vizitorskog centra na Iriškom vencu. To je, kako je Mirović naglasio, važna i velika investicija koja će obezbediti centar u kom će turisti koji prvi put dođu na Frušku goru na jednom mestu dobiti sve neophodne informacije.

„Nastavićemo i sa razvojem saobraćajne infrastrukture. Pokrajinska vlada i Vlada Srbije će zajednički finansirati deonicu od Vrdničke kule do Vrdnika, a plan je da radovi počnu ove godine”, istakao je Mirović i podsetio na to da je Pokrajinska vlada minulih godina finansirala gotovo kompletno uređenje Grebenskog puta.

Ove godine u okviru manifestacije „Tour de Fruška” održava se MTB maraton, E-bajk trka, Trejl trka – Osvajanje Vrdničke kule, Eliminator trka, trka „Mlade nade” i dečja trka „Gas-gas”.

Današnjem događaju prisustvovao je i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага