foto: kcv.rs

Na infektivnoj klinici Кliničkog centra Vojvodine (КCV) trenutno se leči šest pacijenata obolelih od virusa korona, od čega su dva u boljem opštem stanju i oni su praktično u fazi oporavka, dok su tri smeštena u jedinici intenzivnog lečenja, uz primenu mehaničke ventilacije, a jedan od njih je i dalje u kritičnom zdravstvenom stanju, izjavila je danas direktorka КCV prof. dr Edita Stokić.

Ona je dodala da je među šest pacijenata koji se leče u КCV i ranije oboleli pacijent iz Opšte bolnice u Pančevu, koji je juče popodne dopremljen na Infektivnu kliniku КCV, gde će njegovo lečenje biti nastavljeno.

“Lečenje svih ovih pacijenata je pod strogim dvadesetčetvoročasovnim monitoringom multidisciplinarnog tima lekara i drugih obučenih zdravstvenih radnika i biće nastavljeno po svim algoritmima i protokolima za lečenje ovakvih pacijenata”, rekla je dr Stokić.

Stokićeva je podsetila i na sve mere prevenacije koje svaki građanin sam može da preduzme i apelovala na sve da ih se najstrožije pridržavaju, kako bi dali prilog sprečavanju daljeg širenja virusa i povećavanja broja obolelih.

“S druge strane, ukoliko pacijent ima povišenu temperaturu neophodno je da se odmah telefonom javi odgovarajućoj službi, ali i da odmah, samoinicijativno, sprovede mere samoizolacije”, naglasila je ona.

Stokićeva je podsetila i na obavezu svih onih koji su dobili mere ograničenja kretanja, odnosno samoizolacije, da te mere strogo poštuju.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments