Na Mišeluku novi VRTIĆ, OBJEKAT KULTURE I STAMBENI KOMPLEKS – Barutana Petrovaradinske tvrđave se ruši? (FOTO)

Foto: gradskeinfo.rs

Na javnom uvidu od danas se nalazi Nacrt odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije Mišeluka sa ribnjakom, koji na površini stare barutane predviđa stambeni kompleks, vrtić i objekat kulture.

Reč je o parceli do ulice Mišeluk 5 i ulice Nikole Vujića, koja ima izlaz i na Institutski put.

Na toj parceli trenutno se nalazi neuređeno zelenilo i zapuštena stara barutana Petrovaradinske tvrđave, koja će u budućnosti biti srušena.

Ulice Mišeluk 5 i Nikole Vujića nisu povezane, ali u sklopu plana predviđeno je da se ove dve slepe ulice spoje i povežu u jednu saobraćajnicu.

Foto: JP Urbanizam

Ovaj kraj dobija predškolsku ustanovu za oko 200 mališana

Novi vrtić gradiće se u severoistočnom delu parcele, do ulice Nikole Vujića, na parceli od 0,19 hektara.

Objekat će imati prizemlje i jedan sprat.

U planu je i zgrada namenjena kulturnom sadržaju

Odmah do vrtića, na današnjem kraju ulice Nikole Vujića, planiran je objekat čija namena će biti kultura. Parcela izdvojena za ovaj objekat je 0,06 hektara.

Kao i vrtić, ovaj objekat imaće prizemlje i jedan sprat.

„Konkretan sadržaj može biti višenamenska sala za dešavanja iz oblasti kulture pogodna za organizovanje predstava, radionica, tribina, seminara, bioskopskih projekcija ili drugi sadržaji koji bi bili adekvatni za ovaj prostor“, navodi se u tekstu.

Najveći deo parcele rezervisan je za stambeni kompleks.

Objekti višeporodičnog stanovanja gradiće se na najvećem delu parcele, uz to da će uz Institutski put biti odvojen deo za linijski centar.

Upravo uz Institutski put, porodični objekat ili više njih, mogu biti najviše četvorospratnice sa povučenim potkrovljem, dok u zapadnom delu parcele zgrade mogu biti visoke najviše 3 sprata uz takođe povučeno potrkovlje.

Podrumi su obavezni, sa pretpostavkom da će im namena biti garažni prostor, a najmanje 30% površine na parceli mora biti zelenilo.

Foto: Printscreen

Do ulice će biti posađeni drvoredi

„Planiraju se zelene površine u kategoriji javnog zelenila – drvoreda u profilima saobraćajnica. Sadnja drvoreda (jednostrukih ili dvostrukih), vršiće se u 6 skladu sa uslovima profila ulica“, navodi se u dokumentaciji.

Nacrt odluke o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije Mišeluka sa ribnjakom, u kom se nalaze ove i druge informacije, na javnom uvidu biće do 16. oktobra, a moguće ga je videti na sajtu JP „Urbanizam“.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti