Претрага
Претрага
Close this search box.

Na novosadskoj Produktnoj berzi poskupeo kukuruz, a pala cena soje

Foto: Gro Intelligence
Na Produktnoj berzi u Novom Sadu protekle nedelje poskupeo je kukurz oko 3,3 %, pšenica je pojeftinila 0,4 %, a neznatno je pala i cena soje, za 0,18 % u odnosu na cene prethodnih sedam dana, saopštila je danas ta berza.
Kukuruz se, kako je navedeno, prodavao po ceni od 29,30 do 31,30 dinara za kilogram bez poreza na dodatu vrednost (PDV). Na berzi u Čikagu, cena kukuruza, takođe raste zbog suvog i toplog vremena u području zasejanom tom poljoprivrednom kulturom.
Dodaje se da ove nedelje na tržištu pšenice nije bilo velike ni ponude, a ni tražnje i da su zaključeni ugovori za svega 50 tona po ceni od 39 dinara po kilogramu bez PDV-a.
U odnosu na prethodnu nedelju, cena soje nije zabeležila veće promene, početkom nedelje, tom uljaricom se trgovalo po ceni od 72,70 dinara.
Žetva ječma je povećala promet te žitarice, ali su ponude bile male i ugovori su zaključivani po ceni od 32 do 32,25 dinara po kilogramu bez PDV-a, za ječam sa nižim parametrima kvaliteta, dok se ječam sa “HL 62kg”, trgovao po ceni od 34 dinara po kilogramu bez PDV-a.
Suncokretovom sačmom se trgovalo po ceni od 36 dinara po kilogramu, bez PDV-a.
Beta/ekapija.com

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti