Претрага
Претрага
Close this search box.

Na Novosadskom sajmu dodeljeno 137 ugovora o sufinansiranju energetske sanacije: Projekat ‘Čista energija i energetska efikasnost’ omogućava subvencije za 12.000 domaćinstava (FOTO)

Foto: nsuzivo.rs

Danas na Novosadskom sajmu dodeljeno je 137 ugovora o sufinansiranju programa energetske sanacije, u okviru projekta ,,Čista energija i energetska efikasnost”. Ovim projektom omogućene subvencije za domaćinstva kojim je planirano energetsko saniranje oko 50.000 domaćinstava širom zemlje, do kraja 2027. godine.

Na svečanoj dodeli prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i ministarka rudarstva i energetike Dubravkom Đedović Handanović.

Foto: nsuzivo.rs

– Novi Sad dobija subvencije na osnovu čega građani Novog Sada biti rasposan javni poziv, očekujem već u naredne dve tri nedelje. Ove godine imamo šest opština više. Prvi put smo predvideli i poseban javni poziv za socijalno ugrožene kategorije-energetski ugrožene kupce kojima dajemo 90 odsto vrednosti energetske sanacije u 44 lokalne samouprave – istakla je ministarka Đedović Handanović.

Foto: nsuzivo.rs

Građani mogu da osvare subvencije u iznosu od 65 odsto vrednosti investicija za zamenu stolarije, izolacije, fasade, krovova,neefikasnih kotlova i postavljanje solarnih panela i kolektora.

– Cilje je da 12.000 domaćinstava se saniraju kroz ovaj program ove godine, u 137 gradova i opština. Imamo 10 odsto subvencija više u odnosu na prošlu godinu, kao i veći broj domaćinstava. Sredstav koja će biti izdvojena su za 10 odstvo više, iznos je preko 2 milijarde dinara – naglasila je Đedović Handanović.

Foto: nsuzivo.rs

Kroz mere od prošle godine mi smo uspeli da uštedimo energije na nivou toplane u Nišu zaključila je ministarka.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
16.05.2024 18:04

Kako cista energija kad je sve u vezi vas prljavo, nesto ne stima jel da? 🙂

Last edited 8 Dana Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti