Novosadska policija je u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole  uhapsila  Novosađane D. I. (41) i A. I. (38), zbog osnovane sumnje da su učinili krivično delo prevara, kao i L. J. (32) i policajca  M. P. (27), osumnjičene za pomaganje u izvršenju tog krivičnog dela.

Sumnja se da je M. P. koji nije bio na dužnosti, u decembru prošle godine svoju policijsku legitimaciju dao osumnjičenima D. I. i A. I. a potom zaustavio vozilo u kome su bila dvojica državljana Bosne i Hercegovine.

Zatim su se D. I. i A. I. državljanima Bosne i Hercegovine lažno predstavili kao policajci i, kako se sumnja, oduzeli im 14.000 evra, odnosno deo ukupne sume koju su nosili, kako ih ne bi priveli zbog navodnog prekršaja. Osumnjičeni D.I. i A.I. su znali da se u zaustavljenom vozilu nalazi novac, kao i kuda će vozilo proći jer im je to prethodno dojavio L.J.

Prilikom hapšenja, kod D. I. i A. I. je pronađena nelegalna municija, pa se njih dvojica terete i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policajcu M. P. sudija je za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana, a trojica osumnjičenih zadržani su do 48 sati i biće dovedeni na saslušanje u zakonskom roku.

autor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments