Претрага
Претрага
Close this search box.

NA ŠODROŠU ODRŽANO TAKMIČENJE KAJAK KANU KLUBA „LIMAN“ (VIDEO)

Foto: Gradske info

Održana je još jedna kajakaška manifestacija na Šodrošu i ugostila 24 ekipe kako iz Srbije tako iz regiona.

Današnji događaj bio je i više nego aktivan za sve takmičare koji su se nadmetali u kajakaštvu na adresi Kajak kanu kluba „Liman“, samim tim Šodroš je opet bio domaćin u kajakaštvu.

To su bile uzbudljive i neizvesne trke kajakom, kanuom, jednosedom, dvosedom i četvorosedom i to na distanci od 200, 1000, 1500 i 2000 metara.

Na osnovu velikog broja takmičara, njih 295 prijavljenih, saznajemo da ova majska manifestacija predstavlja najmasovnije kajakaško klupsko nadmetanje u zemlji.

Bilo da učestvuju u najmlađim kategorijama, mlađim pionirima ili seniorima, ovakav tip turnira okuplja mlade talente i spada u turnire od velikog značaja za razvoj ovog sporta u Novom Sadu.

Foto: Gradske info

Iako je kajakaštvo sport za sve generacije, ono što možemo primetiti da u njihov klub (osnovan 1986. godine) dolaze i deca, ali i stariji zaljubljenici u sportove na vodi.

Posebno oni sportisti kojima je ovaj klub bio polazna stanica za osvajanje mnogih nagrada u sportu na vodi, od kojih je zasigurno najuspešnija Novosađanka Milica Starović

Planom detaljne regulacije Šodroša predviđene su i nove staze za kajakaše, koje bi onda omogućile da Novi Sad postane i domaćin nekih međunarodnih takmičenja u sportovima na vodi, kao što su Evropska i Svetska prvenstva.

Foto: Gradske info

gradskeinfo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага