Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

Reporteri portala NS Uživo su obišli danas Limansku pijacu I pogledali cene, koje su znatno niže u odnosu na prethodni obilazak. Kako navode prodavci, oni svoje domaće povrće gaje u plastenicima, dok određeni prodavci nabavljaju iz okoline Dobrinaca i Rume

U nastavku donosimo cenovnik ostalog voća i povrća.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

POVRĆE

Na Limanskoj pijaci ovog jutra cene paradajza variraju od sorte i potrebno je da izdvojite od 120 do 180 dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Za prave ljubitelje i gurmane, cena ljute papričice je 20 dinara, dok za kupovinu kilograma žute paprike treba da izdvojite od 130 dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Cene krastavca se kreću od 80 do 120 dinara, dok se za kelerabu cena kreće od 50 dinara po komadu.

Patlidžan je 100 dinara, a kilogram tikvica ide od 80 dinara.

Za luk sorte pogačar treba da izdvojite od 80 do 100 dinara za kilogram. Ako želite da napravite domaću tzaziki salatu, za vezu peršuna je potrebno izdvojiti od 40 dinara, a za praziluk je potrebno izdvojiti od 190 dinara do 200 dinara.

Ako želite domaći sok od cvekle, potrebno je da izvojite od 100 dinara za kilogram.

Cena kukuruza šećerca se razlikuje od tezge do tezge, ide u paketu akcije ili na komad a cena je od 30 dinara do 60 dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Cena zelene salate je od 80 dinara do 100 i ide na komad.

Kako dodaju, najbolji dani za prodavce je definitivno vikend, dok je ponedeljkom najslabiji pazar. Ovogodišnja suša uticala je i da prinos plodova bude znatno manji u odnosu na prošlu godinu.

VOĆE

Cena nektarina je od 150 dinara do 200 dinara, a ako planirate da pravite domaći pekmez od kajsija, za kilogram je potrebno da izdvojite od 120 dinara do 150 dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Dinje se prodaju na komad i cena je 100 dinara, dok je za kilogram lubenice potrebno da izdvojite od 40 dinara do 50 dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Borovnice idu na kutijice i cena je od 200 dinara, za maline je potrebno odvojiti od 250 dinara do 500 dinara. Ponegde se još uvek pronađe i koja korpica jagoda po ceni od 200 dinara. Kupine su ovog jutra 300 dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ljubitelji vina, stiglo je i prvo domaće grožđe po ceni od 300 dinara. A ljubitelji domaće kruškovice potrebno je izdvojiti od 150 dinara do 160 dinara. Ako pak želite šljivovicu, potrebno je da izdvojite od 90 dinara do 100 dinara. Za kilogram đumbira je potrebno izdvojiti i do 800 dinara.

Stigle su i prve smokve, čija je cena za kilogram 250 dinara.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments