Foto: UGZINS

Gradnja nove saobraćajnice, koja će povezati ulice Aleksandra Nevskog i Emanuila Jankovića, ali i obezbediti pristup novom Domu zdravlja na Vidovdanskom naselju, mogla bi da počne do kraja godine, pošto je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala tender za izvođača.

Procenjeno je da će izgradnja puta, trotoara, parkinga, te prateće infrastrukture, poput vodovoda i kanalizacije, kao i postavljanje javne rasvete i saobraćajne signalizacije, ali i pejzažno uređenje zelenih površina koštati oko 24,7 miliona dinara, bez PDV-a.

Planirana saobraćajnica, južno od kompleksa Doma zdravlja, dužine 83 metra, povezaće ulice Emanuila Jankovića i Aleksandra Nevskog. Nova ulica će imati dvosmerni kolovoz i obostrane trotoare i upravne parkinge, s tim da je predviđeno ukupno 40 mesta sa upravnim parkiranjem, od čega su dva za vozila osoba s invaliditetom.

Investicija vredna gotovo 207 miliona dinara biće realizovana po sistemu ključ u ruke.

Kako se iz predmera radova, koji je sastavni deo tenderske dokumentacije, može primetiti, projektovana je vodovodna mreža dužine 86 metara i kanalizaciona 85.

Osim toga, biće postavljeno desetak stubova javne rasvete, a u okviru pejzažnog uređenja planirano je formiranje travnjaka, kao i sadnja 11 gorskih javora, dok će na površini 16 metara kvadratnih biti malč.

Ponude na tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije podnose se do 31. oktobra, a 40 dana kasnije će biti doneta odluka o dodeli ugovora ili, pak, obustavi postupka. Imajući u vidu rokove, te period za uvođenje odabranog izvođača u posao, radovi bi mogli da počnu u decembru, s tim da je rok za završetak tri meseca (90 dana).

Na Vidovdanskom naselju u novoj ambulanti su planirane službe osnovne zdravstvene zaštite: opšta praksa, stomatologija, ginekologija, pedijatrija, patronaža i laboratorija.

Dom zdravlja, površine oko 1.100 metara kvadratnih, gradi se u bloku ulica Aleksandra Nevskog, Živojina Ćuluma i Emanuila Jankovića, na parceli površine oko 3.000 metara kvadratnih.

Investicija vredna gotovo 207 miliona dinara biće realizovana po sistemu ključ u ruke, odnosno projektuj i izvedi, što podrazumeva izradu tehničke dokumentacije, ishodovanje svih dozvola, lokacijskih i urbanističko-tehničkih uslova, te gradnju, nadzor i na kraju predaju objekta na korišćenje Domu zdravlja “Novi Sad”.

Nosilac posla je kineska kompanija “China Construstion Front Goup”, a procenjeno je da će opremanje novog objekta koštati oko 83 miliona dinara.

Dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments