Vojvodina uživo

Apatin i dalje bruji nakon objavljivanja izbornih lista i saznanja da će njihov sugrađanin Veselin Lovrić biti kandidat za narodnog poslanika ispred koalicije „Moramo“, koju čine udruženja Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak i Akcija.

Mediji su prethodnih dana objavili informacije o navodnoj Lovrićevoj umešanosti u poslove vađenja peska i šljunka iz Dunava u apatinskom preduzeću „Napredak“. Republičke inspekcije su zatvorile ovo ilegalno mesto za  pretovar peska i šljunka pre 3 godine.

Nekadašnje perspektivno preduzeće iz Apatina danas je u dugogodišnjoj blokadi koja, prema podacima Narodne banke Srbije, iznosi preko 78 miliona dinara. Propast preduzeća se desila pod vlasnikom Dušanom Borovicom, koji trenutno izdržava zatvorsku kaznu za privredni kriminal, a procenjuje se da je budžet Srbije oštetio za preko dve milijarde dinara.

Foto: Izvod iz APR-a

Pretraga imena Veselina Lovrića na internetu daje zanimljive rezultate i otkriva da se u najmanju ruku radi o veoma živopisnom liku.

Kako je 2014. godine izvestilo više beogradskih portala, tada 35-godišnji Lovrić pobegao je sa sopstvenog venčanja, kada je ostavio više stotina gostiju i uplakanu mladu da ga uzaludno čekaju satima u jednom apatinskom restoranu. Porodica mlade je čak putem medija najavljivala da će tužiti nesuđenog zeta, ali ishod te tužbe nije poznat.

Zlokobniji deo onlajn biografije ovog poslaničkog kandidata dolazi iz februara prošle godine, kada je Lovrić priveden od strane MUP-a zbog pretnji upućenih Aleksandru Vučiću na svom fejsbuk profilu.

Uzevši sve u obzir, radi se o jednom od najgorih poslaničkih kandidata u istoriji višestranačja u Srbiji. Ostaje pitanje da li Ne davimo Beograd, Aleksandar Jovanović Ćuta i Nebojša Zelenović imaju još ovakvih “uspešnih” kandidata na svojoj listi.

vojvodinauzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments