Претрага
Претрага
Close this search box.

Najinovativnija novosadska kompanija Anari AI podigla investiciju od 2 miliona dolara za razvoj veštačke inteligencije

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Anari AI, novosadska kompanija, pokazala je da je svet veštačke inteligencije promenjen. Oni su jedina kompanija koja razvija čipove na cloud-u, a nemački fond koji je investirao u Novosađane, prepoznao je revoluciju koju su doneli u ovu industriju. 

-Naša kompanija je pre nešto više od mesec dana podigla investiciju od 2 miliona dolara, od jednog od vodećih svetskih investicionih fondova koji ulažu u tehnologiju. Ovo je lokalna priča, imamo tim od 20 ljudi u Novom Sadu sa savetnicima koji su širom sveta- rekao je za NS Uživo Jovan Stojanović, direktor i osnivač ove kompanije.

Jovan Stojanović je osnivač i direktor Anari AI kompanije; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Anari AI je samo jedna od organizacija u okviru Wonderland AI, Zemlje čuda, u kojoj se bave veštačkom inteligencijom u svakom projektu. Jedna od organizacija je i Wonderland Summit, koja u Srbiju dovodi preduzetnike u oblasti veštačke inteligencije.

-Sam samit, samo dešavanje je jedno od najinovativnijih svetskih događaja posvećeno veštačkoj inteligenciji. Nekoliko kompanija koje su bile sa nama u prethodne dve godine su Fejsbuk, Gugl, IBM. Ove godine u oktobru ponovo ćemo organizovati ovaj događaj- istakao je Stojanović.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Anari AI u svom timu okuplja inteligentne, sposobne ljude, koji će dobiti svoje pozicije za razvijanje, kako Stojanović navodi, revolucionarnih ideja.

-Mi tražimo ljude sa karakterom, sa revolucionarnim duhom koji su spremni da napadnu bilo koji problem oko sebe. Ono što mi donosimo je jedan vid buntovništva, da vi dolazite iz jedne male države, malog okruženja, nemate pedigre za takav nivo tehnologije. Mi imamo upravo takve ljude sa stavom, a sa druge strane imaju tehnička znanja- zaključuje Stojanović.

Foto: Anari AI

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti