Претрага
Претрага
Close this search box.

Najmlađa kulturna ustanova Grada Novog Sada obeležila petogodišnjicu postojanja (FOTO)

Foto: Grad Novi Sad

Novosadski dečiji kulturni centar, jedna od najmlađih ustanova kulture Grada, obeležio je petogodišnjicu svog postojanja. Tim povodom prisutnima se obratio član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

– Verujem da će kulturni, obrazovni, umetnički i zabavni program Novosadskog dečjeg kulturnog centra nastaviti da se uspešno razvija u skladu sa izazovima savremenog doba, da će ostati mreža podrške koja će prilagođavati format komunikacije i rasti i menjati se zajedno sa novim generacijama Novosađana. Grad Novi Sad, putem Gradske uprave za kulturu prepoznaje značaj i snažno podržava razvoj ove mlade ustanove kulture koja ima aktivno učešće u Mreži kulturnih stanica, kroz rad Kulturne stanice „Mlin”. Novosadski dečiji kulturni centar svojim delovanjem i aktivnostima utiče na stvaranje jedne sinergije kulturnih ustanova u gradu, ali i mnogo šire, te promoviše jedinstvenost i raznovrsnost kulturne ponude za decu i mlade. Čestitam vam petogodišnjicu uspešnog rada, uz želju da se što više dece u Novosadskom dečjem kulturnom centru sreće, druži i plete vesele uspomene jednog bezbrižnog detinjstva od kojeg Novi Sad najbolje raste – rekao je Dalibor Rožić.

Direktorka Centra Ana Pantić Bernad istakla je da je samo od početka ove godine kroz Centar prošlo više od 2700 mališana i da je realizovano blizu 90 programa. Ona je takođe dodala da je želja svih zaposlenih da Novosadski dečji kulturni centar postane još posećeniji, da bude obogaćen novim kulturnim sadržajima i tako postane prva adresa u gradu kada je reč o edukaciji dece u oblasti kulture.

U okviru obeležavanja petogodišnjice organizovan je kulturno-umetnički program na kojem je nastupila mlada violinistkinja Lana Zorjan i dodeljena su priznanja pobednicima literarnog konkursa lista „Neven”, pod nazivom „U snu deca rastu”, povodom 126. godišnjice rođenja Desanke Maksimović, a Daliboru Rožiću je dodeljena zahvalnica Centra.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti