Претрага
Претрага
Close this search box.

NAJNOVIJA VEST: USVOJEN GENERALNI URBANISTIČKI PLAN GRADA NOVOG SADA, EVO ŠTA SVE PODRAZUMEVA, i koliko je odbornika glasalo za njega

Foto: nsuzivo.rs

Nakon više od dva sata rasprave i razmene mišljenja u Skupštini, usvojen je Generalni urbanistički plan do 2030. godine. 

Za Generalni urbanistički plan glasala su 63 odbornika, dok su protiv njega glasala samo 4. Uzdržanih nije bilo.

Novi plan razvoja grada – Generalni urbanistički plan Novog Sada do 2030. godine, je u potpunosti usmeren na povećanje kvaliteta života njegovih žitelja, usvojen je danas uprkos protivljenju političke manjine koja sebe naziva ekološkim aktivistima.

Foto: nsuzivo.rs

Javni uvid u ovaj dokument trajao je 40 dana, za razliku od 30 dana koliko zakon nalaže. Za to vreme održane su tri javne rasprave, iako zakon ne prepoznaje da treba bude.

Iako je njegovo donošenje sve vreme pratilo opstruisanje od strane samozvanih eko -aktivista, sa druge strane, činjenice su nedvosmislene i očigledne: novim GUP-om predviđeno je za 180 hektara više javnih zelenih površina u odnosi na aktuelni planski dokument. Predviđeno je, takođe, da svi investitori moraju da imaju 60 odsto visokih stabala zasađenih na parcelama kada grade objekte. Kamenička ada biće urbanistički zaštićena, što dosad nije bio slučaj. Građani dobijaju još jednu važnu saobraćajnu vezu – tzv. četvrti most u produžetku Bulevara Evrope, koji je izuzetno značajan za meštane Sremske Kamenice i Ledinaca. 

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti