Претрага
Претрага
Close this search box.

NAJNOVIJE VESTI DANA 24.10.2023. godine – NS NEWS (VIDEO)

Foto: Ilustracija

Emisijа “NS News” obuhvata najnovije vesti i dešavanja u Novom Sadu i okolini

U nastavku donosimo današnje najnovije teme ukratko, a za kompletan sadržaj pogledajte video ispod.

1. Studenti u Srbiji dobijaju novu studentsku karticu

Od 1. januara iduće godine, svih 240.000 studenata u Srbiji dobiće novu, besplatnu studentsku karticu sa brojnim pogodnostima koje će im olakšati život i doprineti nastavnom procesu.
“Nova studentska kartica će prvi put biti i platna čime će sistem konkurisanja za stipendije i povezivanja unutar sistema visokog obrazovanja olakšati svakodnevicu studenata”, rekla je za Tanjug Margareta Smiljanić, predsednik Studentske konferencije univerziteta Srbije “SKONUS”.

2. “AMBER ALERT” sutra zvanično počinje sa radom

Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić”, jutros je za Pink televiziju izjavio da će sistem “Amber alert” biti pokrenut sutra na konferenciji “Bezbednost i odgovornost 2023.” U ovoj prvoj fazi u sistem će biti uključeni mediji, mobilni operateri, aerodrom, kao i železničke i autobuske stanice koje imaju tehničke mogućnosti za to. U prvih osam sati od nestanka objavljivaće se informacije o nestanku, i svi će imati identičan poster, sa fotografijom i osnovim informacijama – istakao je Jurić.

3. „Novosadska toplana“: Počelo očitavanje utroška energije za oktobar

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Novosadska toplana“ danas su počeli sa očitavanjem stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za mesec oktobar.
Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da tokom ovog perioda omoguće ovlašćenim licima pristup mernim instrumentima.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti