NAJNOVIJE VESTI NA DAN 07.09.2023. godine – NS NEWS (VIDEO)

NSNEWS

Emisijа “NS News” obuhvata najnovije vesti i dešavanja u Novom Sadu i okolini

U nastavku donosimo današnje najnovije teme ukratko, a za kompletan sadržaj pogledajte video ispod.

1. POGINUO PEŠAK NA AUTO-PUTU E-75: Telo bilo neprepoznatljivo
Crni dan na putevima Srbije. Na auto-putu E-75 u pravcu prema Beogradu, u blizini Kovilja danas je poginulo lice koje je pretrčavalo put. Prema rečima portparola novosadske hitne pomoći dr Zorana Krulja, dolaskom na lice mesta mogli su samo da konstatuju smrt nepoznatog muškarca. Kako su rekli očevici, telo je bilo neprepoznatljivo i ležalo je na putu.
2. DRUGI TALAS JAKIH OLUJA U GRČKOJ: Poruke za evakuaciju ne prestaju!
Drugi talas oluje “Danijel” se očekuje danas u Grčkoj. Broj žrtava povećan je na tri, a za još četiri osobe se traga. Obilne kiše i oluje danas se predviđaju u Tesaliji, Sporadima, centralnoj i istočnoj Stereji i severnoj Eviji. Oluja je izazvala poplave, klizišta, uništila jedan most, dovela do rušenja elektrovoda, a u bujicama su odnete na desetine automobila, dok je pod vodom i deo Atine. Na ostrvu Skijatos zabranjen je saobraćaj, a ograničeno je i kretanje zbog poplavljeniih puteva. Saobraćaj je zabranjen i u Volosu i obližnjem planinskom regionu Pilion. Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da preduzima sve da pomogne u evakuaciji državljana Srbije.
3. JOŠ DVE NEDELJE ZA PRIJAVU: Skoro million prijavljene dece
Još dve nedelje ostalo je za prijavu dece za pomoć od 10.000 dinara od države. Nešto više od 200.000 dece još nije prijavljeno za pomoć koja se dodeljuje kao podsticaj svim majkama u Srbiji koje imaju naslednike do 16 godina. Prema rečima Siniše Malog, ministra finansija do sada je stiglo 967.000 prijava, a na spisku je 1.190.000 dece. Prijava traje do 20. Septembra, a već 25. Septembra počeće isplata novca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti