NAJNOVIJE VESTI NA DAN 11.8.2023. godine – NS NEWS (VIDEO)

Foto: nsuzivo.rs/Ilustracija

Emisijа “NS News” obuhvata najnovije vesti i dešavanja u Novom Sadu i okolini

U nastavku donosimo današnje najnovije teme ukratko, a za kompletan sadržaj pogledajte video ispod.

1. ĐURIĆ: Pomoći ćemo socijalno ugroženim porodicama u naselju Bangladeš

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je naselje Bangladeš i najavio pomoć za socijalno ugrožene porodice čiji su objekti oštećeni tokom olujnog nevremena koje je nedavno pogodilo Novi Sad. On je istakao da će za početak biti izdvojena sredstva u vidu građevinskog materijala i drva za ogrev, kako bi svi stanovnici tog naselja bili snabdeveni za zimu.

Crveni krst Novog Sada danas je uručio i pakete pomoći porodicama u vidu hrane i hemijskih sredstava, a gradonačelnik Novog Sada najavio je i izgradnju socijalnih kuća u tom naselju.

“Ovde žive 74 porodice, 260 stanovnika, od kojih je oko 127 dece. Za izgradnju socijalnih kuća potrebno je da završimo projektovanje i komunalno opremanje, da konkurišemo za sredstva kako bi se projekat realizovao i kako bi ovi stanovnici imali bolje uslove za život”

2. SINIŠA MALI: Prijava počinje 20. avgusta

Prijava dece mlađe od 16 godina za novčanu pomoć države od 10.000 dinara počeće 20. avgusta i trajaće do 20. septembra, izjavio je danas potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali. On je rekao da će ovu finansijsku pomoć države koja počinje za 10 dana i na koju će imati pravo i deca koja nisu dobila pomoć za mlade, odnosno ona rođena posle 21. novembra 2006, biti isplaćena do 25. septembra, odnosno najkasnije do 1. oktobra.

3. POSKUPLJENJE: Objavljene nove cene goriva

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je danas nove cene goriva i one će važiti do narednog petka.

Litar evrodizela će koštati maksimalno 199 dinara za litar, dok će benzin evropremijum BMB 95 najviše koštati 186 dinara za litar.

Podsetimo, nove cene se objavljuju svakog petka do 15 časova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti