NAJNOVIJE VESTI NA DAN 28.09.2023. godine – NS NEWS (VIDEO)

NSNEWS

Emisijа “NS News” obuhvata najnovije vesti i dešavanja u Novom Sadu i okolini

U nastavku donosimo današnje najnovije teme ukratko, a za kompletan sadržaj pogledajte video ispod.

Treći Dan žalosti u srpskim sredinama na KiM: Jarinje i Brnjak i dalje zatvoreni
Posle četiri dana, od juče je dozvoljen ulazak u selo Banjska na Kosovu i Metohiji, gde se u noći između subote i nedelje dogodio sukob u kojem je stradalo troje Srba i jedan Albanac. U srpskim sredinama na Kosovu danas je treći dan žalosti. Prelazi Brnjak i Jarinje i dalje su zatvoreni iz pravca centralne Srbije ka Severnoj Mitrovici, dok se saobraćaj u suprotnom smeru odvija bez problema. Ministarstvo unutrašnjih poslova tzv. Kosova je u nedelju zatvorilo prelaze na severu KiM, a u ovom trenutku nije poznato kada će ponovo biti otvoreni.
Direktorka OŠ “Vladislav Ribnikar” podnela ostavku
V. d. direktorka Osnovne ogledne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, u kojoj se 3. maja dogodilo masovno ubistvo kada je učenik ubio devetoro svojih drugara i školskog čuvara, podnela je ostavku na funkciju vršioca dužnosti direktora ove vaspitno-obrazovne ustanove. Nakon što je posle vanrednog inspekcijskog pregleda razrešena dugogodišnja direktorka Snežana Knežević, na mesto vršioca dužnosti direktora ove ustanove postavljena je Anđela Petrović, učiteljica sa dvodecenijskim stažom u obrgazovanju.Mandat vršioca dužnosti traje najduže šest meseci i u tom roku treba da bude izabran novi direktor škole, međutim Petrović je odlučila da se povuče sa ovog mesta pre isteka roka.
BESPLATAN PREGLED sutra povodom Svetskog dana srca
Povodom Svetskog dana srca, koji se obeležava sutra, 29.septembra, Preventivni centar Doma zdravlja “Novi Sad” će organizovati javnu akciju pregleda u TC “Promenada” od 10.30 do 13.30 časova. Aktivnosti koje će se sprovesti su:kontrola visine šećera i holesterola u kapi krvi, izračunavanje indeksa telesne mase, kontrola visine krvnog pritiska i pulsa,EKG monitoring, kontrola visine ugljen monoksida u izdahu kod pušača i edukacija prve pomoći kod zastoja srca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

 

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti