Претрага
Претрага
Close this search box.

NAJTEŽI PACIJENTI ĆE IMATI NAJBOLJU NEGU! Bolnica na Mišeluku ima novu Jedinicu, evo o čemu je reč

Foto: Tanjug

Koronavirus i dalje cirkuliše među narodom, epidemija je na svu sreću stavljena pod kontrolu, a u Srbiji se veliki broj ljudi zaštitio vakcinom i odgovornim ponašanjem funkcionera koji su upravljali krizom.

Svi se sećamo teških scena punih kovid bolnica sa građanima koji su se mučili sa ovom pošasti, no to je na svu sreću iza nas a mnoge bolnice širom Srbije su uveliko izašle iz kovid sistema.

Jedna od prvih koja je izvršila prenamenu svojih kapaciteta je bolnica na Mišeluku u Novom Sadu. Ona je jedna od poslednjih koja je izašla iz kovid sistema, a na početku pandemije je u jednom delu bolnice bilo otvoreno Odeljenje za dijalizu koje je od avgusta ove godine postala Jedinica za palijativno zbrinjavanje bolesnika i Odsek za mentalno zdravlje u zajednici.

Bolničko palijativna nega podrazumeva nadzor lekara 24 časa i ostalog medicinskog osoblja kod pacijenata sa teškim i neizlečivim bolestima koji su najčešće u terminalnim fazama i bolnica na Mišeluku ima 600 postelja. Novootvoreni odsek ima za cilj sprovođenje mera za unapređenje mentalnih poremećaja i promociju mentalnog zdravlja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Samo Novi Sad (@samonovisad)

Ministarka zdravlja Danica Grujičić je dala predlog da se deo kapaciteta ove bolnice iskoristi za otvaranje centra za palijativnu negu. Tu neće biti smeštani samo umirući pacijenti, već i oni kojima je potrebna duža nega nakon teške operacije ili doživljene traume poput teške saobraćajne nesreće.

Opremljena je na najsavremeniji način. Lekari Klinike za psihijatriju će određivati ko od pacijenata će ići na psihoterapiju, individualnu radnu terapiju i grupnu terapiju.

MONDO

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dragana
01.12.2023 23:50

Tesko onima koji zavrse u zdravstvenim ustanovama..Na sav glas hvala palijativnu na Miseluku,sve uz zvuk pticica,dok u isto vreme im pacijenti umiru zaousteni na neurulogiji i infektivnoj..Uzas

Last edited 2 Meseci Ranije by Dragana

Povezane vesti