Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Nova akademska godina u Novom Sadu donela je i nova poskupljenja na fakultetima uoči januarskog roka. Pored Tehnološkog, Medicinskog, Pravnog i Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”, najveće povećanje odlučio je da donese Savet fakulteta na Filozofskom univerzitetu.

Većina studenata bila je iznenađena, najviše zbog toga što nisu bili obavešteni o novonastaloj odluci. Oni su pokušali da izraze svoje nezadovoljstvo putem društvenih mreža, a evo kako su reagovali neki od njih na poskupljenja:

Foto: Screenshot/FB

Prijava ispita na Filozofskom fakultetu, za studente osnovnih studija na budžetu, povećana je sa 200 na 300 dinara, a za samofinansirajuće studente sa 400 na 500 dinara.

Foto: Screenshot/FB

Na programima osnovnih i master akademskih studija jezik, književnost i kultura cena školovanja za samofinansirajuće studente povećana je za 31.000 dinara, odnosno sa 65.000 na 96.000 dinara.

Foto: Screenshot/IG

Neki čak razmišljaju da prekinu školovanje i vrate se u rodni grad zbog finansijskih problema, a neki pak traže poslove kako bi mogli da ostanu na studijama. Kako će se ovo odraziti na studente koji žive u Novom Sadu i plaćaju kiriju za stan, ili su smešteni u studentskim domovima, ostaje da vidimo u budućnosti.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jole
24/03/2023 06:58

Izrazili nezadovoljstvo putem drustvenih mreza? Cemu sluzi izlazak na ulicu? Pomoci ce vam fejsbuk ili tviter? Pa studenti su pokrenuli demonstracije protiv Milosevica. Ako ste tako metiljave i kukavne generacije. Zasluzujete sve sto vam se desava zato sto ste sinji kukavci i nesposobnjakovici da uradite nesto za sebe. Niste u stanju da se izborite za svoja prava eto zalite se fejsbuku i tviteru oni ce vam sigurno pomoci. Ako ste vi buducnost ove zemlje onda nam se dobro ne pise.