Претрага
Претрага
Close this search box.

Nakon prvog dana akcije u Novom Sadu predato VIŠE OD 230 KOMADA VATRENOG ORUŽJA, sugrađani imali još mnogo municije i eksplozivnih sredstava u svom posedu

Foto: MUP

U poslednjih 24 sata, od kako je počela akcija predaje nelegalnog oružja, policijskoj upravi u Novom Sadu, predato je više od 230 komada različitog vatrenog oružja kao i više od 9.000 komada municije i oko 20 minsko-eksplozivnih sredstava kao što su bombe, granate i drugo, rekli su iz policije za NS Uživo.

Kako nezvanično saznajemo, većina ljudi je lično donosila oružje u najbliže policijske stanice, a pripadnici MUP-a su u retkim situacijama morali da dolaze na adrese kako bi zaplenili robu.

Prema Članu 3. Zakona o oružju i municiji

Navodi se da je vatreno oružje ono koje, pod pritiskom barutnih gasova, iz cevi izbacuje projektil, a, s tim u vezi, vrste vatrenog oružja jesu: mitraljez, puškomitraljez, automatska puška, automat, pištolj, revolver, puška sa olučenim cevima (jednometna, repetirajuća, poluautomatska), puška sa glatkim cevima (jednometna i dvometna, repetirajuća, poluautomatska), kombinovana puška (sa olučenim i neolučenim cevima), puške, pištolji i revolveri sa ivičnim paljenjem (malokalibarsko oružje).

Građani prilikom predaje oružja nisu u obavezi da se legitimišu. Svaki građanin, ukoliko to želi, može ostaviti svoje lične podatke u cilju dobijanja potvrde o vraćenom oružju.

Takođe se ističe i da pored neregistrovanog oružja i municije građani mogu vraćati i svoje registrovano oružje ukoliko im dalje nije potrebno ili ne žele da ga drže. Ova akcija će trajati do 8. juna.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
09.05.2023 10:33

Neobicno, nema Milorada Bojovica da objavi neki pljuvacki tekst i objasni nam kako je precednik u pravu, gde si Mico? 🙂

Last edited 1 Godina Ranije by SNS Uzivo
Gost
Aca izdaja
09.05.2023 16:52

Verovatno je sve laz kako bi se vlast predstavila u najboljem svetlu.

Povezane vesti