Претрага
Претрага
Close this search box.

Naplata parkiranja od 1. oktobra i u delovima Podbare i Rotkvarije

Foto: JKP "Parking servis"
Pojedine ulice na Podbari, kao i one u okolini Save Kovačevića, od 1. oktobra ulaze u zonu naplate parkiranja, javljaju iz JKP “Parking servis”.

Tako će na Podbari, u plavu zonu naplate ući Ulica Marka Miljanova, Šumadijska, zatim privremena parkirališta u Kosovskoj i Dušana Vasiljeva, ali i sama Ulica Dušana Vasiljeva i Episkopa Visariona. Iz tog preduzeća napominju da je staro pravilo da oni koji traže parking, pre svega, parkiraju u ulicama koje nisu u zoni naplate, a stanari koji imaju godišnje stanarske karte ostaju bez mesta, ispred ili u okolini svojih zgrada. Zato iz preduzeća tvrde da se “činom naplate zavodi red na parkiralištima u pojedinim delovima grada, a najviše dobijaju stanari koji žive na tim adresama”.

Iz “Parking servisa” podsećaju da su u prethodnom periodu radnici tog preduzeća rekonstruisali i izgradili nova parking mesta u ulicama koje se nalaze u okolini Save Kovačevića. Pri kraju su radovi koji se izvode i u samoj toj ulici, te će i ceo taj kraj ući u plavu zone naplate. Radi se još o ulicama Zmaj Ognjena Vuka, Berislava Berića, Kraljevića Marka, Felegi Tivadara i Save Ljubojeva.

Pravo na stanarsku kartu zadržavaju svi koji u ličnoj karti imaju prijavljeno mesto prebivališta u ulicama koje su pod naplatom, a imaju automobil na svom imenu. Cena je 130 dinara na mesečnom nivou, a može se kupiti na blagajni “Parking servisa” u Ulici Filipa Višnjića 47. Stanari koji imaju godišnju stanarsku parking kartu mogu parkirati u svojoj ulici, ali i u bloku u kojem stanuju. Putem Rešenja koje dobiju, određuju se ulice u kojima im važi stanarska karta.

Dnevnik.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Ns1
04.09.2022 09:27

Samo napredno…stavite citav grad u zonu i ako je ikako moguce ogranicite maks.vreme zadrzavanja na 1h.

Gost
MagicJohnson
11.09.2022 21:35

Konačno…stanujem tu, trošim bar 6.000 dinara za gorivo tražeći parkin. Samo, šta je sa Đorđa Jovanoviča?

Povezane vesti