Претрага
Претрага
Close this search box.

NASTAVAK AKCIJE “Sadimo sada za budućnost Novog Sada” na Limanu DVA I ČETIRI (FOTO)

Foto: Grad Novi Sad

Članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mira Radenović Bojić učestvovala je u akciji sadnje drveća koja je započeta juče u okviru akcije i nastavljena danas na Štrandu, kao i Stambenom bloku koji je okružen ulicama 1300 kaplara, Balzakovom , Narodnog fronta i Iva Andrića.

– Juče je Grad Novi Sad započeo veliku akciju sadnje u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, u cilju unapređenja našeg zelenog fonda, koji moramo da sačuvamo za buduće generacije. U dogovoru sa gradonačelnikom, pre nekoliko meseci smo napravili Plan rekonstrukcije zelenila, jer je preko 3000 stabala u punoj životnoj starosti na teritoriji Grada devastirano tokom julskog nevremena. Planom je predviđeno da se ovom snažnom akcijom zeleni fond ne samo oporavi, nego da se sadnjom 6000 stabala, u narednih pet godina, on duplira. Uz ovu akciju, JKP “Gradsko zelenilo” sprovodiće i redovan program sadnje, što je do dve i po hiljade zasađenih stabala godišnje, tako da ćemo sada ukupno godišnje saditi 4000 stabala. Sadimo sada za budućnost Novog Sada i za sve generacije koje dolaze – rekla je Mira Radenović Bojić.

Foto: Grad Novi Sad

Ono što je posebno za ovu akciju, prema rečima Radenović Bojić, jeste da će u svakoj od 47 mesnih zajednica na teritoriji Grada biti posađen po jedan koprivić, u znak sećanja na nastradali koprivić u centru Grada, koji je bio jedan od njegovih simbola, te da će na istom mestu biti koprivić posađen, kada budu završeni radovi na izgradnji podzemne garaže u Ulici Modene.

Pomoćnica direktora JKP „Gradsko zelenilo” Novi Sad Danijela Andrić je istakla da će se akcija sadnje spovoditi u periodu od novembra do marta, u fazi mirovanja vegetacije i to lipe, jasena, kuglastog bagrema, piramidalnog hrasta i drugog drveća, prema planu Projektnog biroa ovog preduzeća.

Foto: Grad Novi Sad

Predstavnik društveno odgovorne kompanije Generali osiguranje Srbije Dušan Mirčeski se zahvalio Gradu Novom Sadu na ovoj incijativi ističujući da se društvena odgovornost ove kompanije ogleda u održivosti poslovanja na globalnom i lokalnom nivou i nastojanju da do 2025. godine smanje karbonski efekat za 35% u odnosu na 2019. godinu.

Akcija sadnje drveća pod sloganom „Sadimo sada za budućnost Novog Sada” odvija se u organizaciji Gradske uprave za zaštitu životne sredine, Javno-komunalnog preduzeća „Gradsko zelenilo”, Radne grupe „Zelena stolica”, uz podršku društveno odgovornih kompanija i volonterskih organizacija.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
06.12.2023 14:22

To je sad malo pred izbore, naprdnjaci sade jedino beton, no utisak nedelje mi je da SNS Uzivo napise tekst, za sta primate pare iz budzeta grada? 🙂

Last edited 2 Meseci Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti