U okviru akcije “Pravo na prvu šansu”, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i ove godine je angažovao nezaposlene doktore nauka u naučnoistraživačkim ustanovama na teritoriji AP Vojvodine.

Pokrajinski sekretar prof. dr Zoran Milošević uručio je danas tri ugovora istraživačima –realizatorima projekata koji su ispunili uslove konkursa i dobili mogućnost da predložene projekte realizuju na fakultetima i u institucijama u narednih dvanaest meseci.

Čestitajući kandidatima, resorni sekretar im je zahvalio što su konkurisali i imali hrabrosti da pokažu da su stasali da svojim radom doprinesu akademskoj zajednici. Milošević je naveo da oni zaslužuju svoju priliku u društvu, a da je Novi Sad grad koji uvek daje šansu vrednim mladim ljudima koji se bezuslovno predaju svom poslu.

Obraćajući se doktorima nauka koji će prvi put raditi kao istraživači, on je kazao da je jedno od velikih iskušenja današnjice međugeneracijski jaz.

“Ako se u vezi sa međugeneracijskim problemima ne razumemo, onda smo izgubili orijentir kako društvo uopšte može da se reprodukuje. Bez uzajamne podrške različitih generacija nema društvenog kontinuiteta”, naglasio je sekretar Milošević.

Javni konkurs za realizaciju akcije “Pravo na prvu šansu” trajao je od 28. avgusta do 18. septembra. Prijavilo se ukupno pet kandidata od kojih su tri ispunila uslove i dobila mogućnost da predložene projekte realizuju na Fakultetu tehničkih nauka i Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments