Foto: Pokrajinska vlada

U Bukovcu, naselju na teritoriji Grada Novog Sada, u Osnovnoj školi “22. avgust ” obnovljene su svlačionice i koševi u fiskulturnoj sali. Za ovu namenu, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu izdvojio je oko 900 hiljada dinara.

Nakon završetka radova, danas je školu obišao Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu. On je izjavio da se, u sklopu analize stanja školske sportske infarstrukture čije unapređenje spada u prioritete programa razvoja sporta u AP Vojvodini, upoznao sa stanjem u ovoj školi i sa potrebom da se poboljšaju uslovi za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja i bavljenje sportom.

“Ono što smo obećali i što je bilo najurgentnije da se uradi – mi smo realizovali. Svlačionice su obnovljene, zamenjeni su dotrajali prozori, u fiskulturnoj sali su dva nova koša a na otvorenom terenu postavljena je nova tabla na jednom košu. Pored ovoga, u prethodnom periodu Grad Novi Sad je podržao projekat sanacije parketa u fiskulturnoj sali, a Pokrajina je opremila strunjačama i opremom za gimnastiku”, izjavio je Batez.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu posebno je naglasio da se na taj način u Bukovcu, gde nema mnogo sportskih sadržaja, aktivnih klubova i sekcija, stvaraju uslovi da se što više dece bavi različitim sportskim aktivnostima, jer su do sada zbog toga morali da putuju u Novi Sad.

U razgovoru sa direktorkom škole Milankom Deman bilo je reči i o potrebi da se otvoreni tereni za male sportove, jedini takvi u Bukovcu, u perspektivi opreme tribinama i da se ovaj kompleks osvetli, kako bi se mogli maksimalno koristiti i tokom večeri, pogotovu u letnje vreme. Prema Batezovim rečima, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu pridružiće se Gradu Novom Sadu u realizaciji ovih i sličnih projekata.

Direktorka škole Milanka Deman zahvalila se Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu što je prepoznao potrebe škole i ulaže u skladu sa svojim mogućnostima, jer su obično prioriteti veće novosadske škole.

“Naša škola je mala u odnosu na gradske škole po broju učenika, ali su i našim đacima i te kako potrebne sportske aktivnosti. Deci u gradu su mnogo bliži sportski klubovi, deca iz Bukovca moraju da putuju što im oduzima mnogo vremena. I ne manje važno, oni su najsigurniji kad su u Bukovcu, u okrilju svoje škole”, rekla je Milanka Deman.

Vladimir Batez je na kraju naveo da od 45 gradova i opština u AP Vojvodini samo u šest ne postoje adekvatne sportske hale za dvoranske sportove i da je plan da stvore uslovi da svaka lokalna samouprava ima sportski objekat koji će zadovoljiti ne samo školski, već i takmičarski i rekreativni sport.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments