Претрага
Претрага
Close this search box.

NASTAVLJA SE ROĐENDAN GRADA – Sugrađani, tokom vikenda možete da vidite grandiozne postavke umetnina i upoznate Novi Sad još bolje uz pratnju vodiča!

Foto: EPK/V.Velickovic/Ustupljena fotografija/Arhiva/nsuzivo/ilustracija

Turistička organizacija Grada Novog Sada zajedno sa ustanovama kulture, povodom Dana grada, organizuje širom otvorena vrata, za predstojeći vikend svi zainteresovani Novosađani, Novosađanke i njihovi gosti moći da vide izložbe poput „Mileva: mi smo stena”, „Tamburaška tradicija u Vojvodini”, ali i stalne postavke brojnih ustanova kulture potpuno besplatno.

Organizovano je i upoznavanje sa svim manje poznatim pričama o starom gradskom jezgru i Petrovaradinskoj tvrđavi kroz organizovane besplatne turističke ture uz pratnju vodiča.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Turističke ture će biti na srpskom jeziku, a održaće se prema sledećem rasporedu:

Subota, 4. februar:

Ture po centru grada održaće se u terminima: 10.00, 11.30 i 12.00 časova, a ture na Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se u 11.00, 12.30 i 13.30 časova.

Nedelja, 5. februar:

Ture po centru grada održaće se u terminima: 10.00, 11.00 i 12.00 časova, a ture na Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se u 11.00, 12.30 i 13.30 časova.

Foto: EPK/V.Velickovic

Prijava za besplatne turističke obilaske grada i tvrđave je obavezna, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na veb sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada, klikom ovde.Cilj akcije je da se Novosađanima i Novosađankama predstavi kulturno-turistička ponuda našeg grada, kako bi na pravi način, kao budući ambasadori svog grada, osetili duh Novog Sada.

Tokom 4. i 5. februara u brojnim ustanovama kulture održaće se ,,Dani otvorenih vrata” koji će omogućiti posetiocima da se besplatno upoznaju sa kulturnom ponudom našeg grada. Otvorena vrata ili stručna vođenja vas očekuju u sledećim ustanovama: Muzej Vojvodine, Muzej grada Novog Sada, Galerija Matice srpske, Ustanova za izradu tapiserija „Atelje 61″, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Zbirka strane umetnosti, Zavičajna zbirka u Sremskim Кarlovcima, Poklon-zbirka Rajka Mamuzića, Prirodnjačka zbirka Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Muzej Tamburica festa, Novosadski dečiji kulturni centar, Кulturni centar Novog Sada i Turistička organizacija Grada Novog Sada.

O detaljnim terminima, kao i informacijama o slobodnom ulazu možete saznati na sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada, klikom ovde.

Takođe, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog se pridružuje inicijativi Turističke organizacije Grada Novog Sada, te u subotu i nedelju, 4. i 5. februara organizuje „Dane otvorenih vrata“.

Pa tako posetioce očekuje stručna tumačenja stalne postavke u 12.00 i 16.00 časova, a ulaz je besplatan u periodu od 10.00 do 18.00 časova.

Foto: wikipedia.org

Stalna postavka Spomen-zbirke sa delima prvih srpskih modernista poput Nadežde Petrović, Mališe Glišića, Milana Milovanovića, uz remek dela Zore Petrović, Save Šumanovića i drugih umetnika prve polovine 20. veka, u renoviranom i osavremenjenom izložbenom prostoru, tim povodom biće dostupna za posetioce od 10.00 do 18.00 časova, a ulaz će biti besplatan.

Stručna tumačenja stalne postavke tokom ovog vikenda posetiocima će omogućiti da prošire svoje znanje o muzeju u dva termina – od 12.00 do 13.00 časova i od 16.00 do 17.00 časova. Ovu inicijativu TONS-a podržao je Grad Novi Sad.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti