Претрага
Претрага
Close this search box.

Nastavljena sanacija i zaštita drveća: Lekoviti tretmani i “plombe” i za dva koprivića u Molinarijevom parku

Foto: JKP "Gradsko zelenilo" Novi Sad

Radnici “Gradskog zelenila” nastavili su sa lečenjem i sanacijom oštećenih stabala. Nakon uspešnih tretmana na dva platana u Futoškoj ulici i jednom kopriviću u Radničkoj 45, danas je započeta sanacija oštećenja na dva koprivića u Molinarijevom parku. Na oba drveta će biti otklonjena trulež, a stabla će potom biti premazana specijalnim rastvorom fungicida i insekticida, i nakon toga zatvoreni specijalnom penom. “Plomba” će sprečiti prodor patogena, i dalje truljenje stabala, i produžiti njihov životni vek.

Pored toga u Molinarijvom parku, na Tvrđavi, Kameničkom parku započet je tretman borova i perena aminokiselnima, koje imaju ključnu ulogu u mnogim biohemijskim procesima, koji su neophodni rast, razvoj i zdravlje biljaka.

Foto: JKP “Gradsko zelenilo” Novi Sad

Na više lokacija u centru grada odrgću se i orezuju ruže, u Dunavskom parku kosi se trava, a na zelenoj površini ispred Železničke stanice se okopavaju cvetne gredice. Trava se kosi na prilazima Temerinskom mostu, u Primorskoj, Šakaškoj, Preradovićevoj, u stambenim blokovima Teslina-Ćirpanova, Branimira Ćosića-Bulevar Oslobođenja, Kneza Miloša- Vojvode Stepe-Bulevara Slobodana Jovanovića-Seljačkih buna – Gerontološki centar, kao i blok Kneza Miloša-Seljačkih buna-Braće Dronjak-Bulevar Jovana Dučića.

U svim delovima grada se zalivaju novoposađene sadnice i sprovode tretmani zaštite bilja.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti