Претрага
Претрага
Close this search box.

Nastavljeno plansko uređenje Bulevara Evrope: Uskoro nova toplana, stanovi i vrtić (FOTO)

Foto: Gradske info

Na sajtu JP „Urbanizam“ Novi Sad objavljen je rani javni uvid u Konceptualni okvir Plana generalne regulacije stanovanja uz Bulevar Evrope u Novom Sadu.

Cilj izrade Plana je da se omogući razvoj predmetnog prostora u skladu sa sadržajima u okruženju, postojećim planskim rešenjima i potrebama budućih korisnika.

Prostor koji je obuhvaćen ovim planom se namenjuje površinama javne namene: saobraćajnim površinama, predškolskoj ustanovi (spratnosti do P+2) i kompleksu Toplane „Majevica“ (spratnosti do VP, P+1), kao i višespratnom stanovanju (spratnosti do P+6).

Takođe, ovim planom će se definisati infrastrukturno opremanje prostora, kako bi se zadovoljile potrebe budućih korisnika.

Foto: JP “Urbanizam” Novi Sad

Zelene površine su planirane u okviru stambenog kompleksa, predškolske ustanove i toplane, s tim da će se zadržati postojeća vegetacija u meri u kojoj to bude moguće.

Osim toga, na ovoj površini biće dodati i elementi parterne arhitekture i urbanog mobilijara.

Duž saobraćajnice planirani su drvoredi, u zavisnosti od dužine i poprečnih profila saobraćajnice. Kako bi se lakše pristupilo planiranom stambenom objektu i predškolskoj ustanovi, predložena je nova saobraćajnica.

Ovim Planom će se omogućiti realizacija planiranih sadržaja u skladu sa namenama definisanim Generalnim planom.

Realizacijom Plana racionalnije će se koristiti građevinsko zemljište i poboljšaće se funkcionalnost i dostupnost postojećih sadržaja, koji će pozitivno uticati na kvalitet života celog naselja.

Trajanje Ranog javnog uvida je od 27. marta 2024. do 10. aprila 2024. godine.

Da podsetimo, na predmetnoj parceli je krajem prošle godine već počela izgradnja Toplane „Majevica“.

Foto: JP “Urbanizam” Novi Sad

Ovo je prva toplana koja se gradi u Novom Sadu posle gotovo tri decenije, a služiće za bolje grejanje i toplu vodu za stambene i privredne objekte koji se planiraju, ili se već grade na prostoru severno od Bulevara vojvode Stepe.

Predviđeno je da se uz pomoć ove toplane greje više od 30.000 stanova.

Gradske info

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti