Semafor na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara Cara Lazara kod Merkatora ne radi, te se stvaraju velike gužve. Policija reguliše saobraćaj na raskrsnici. 

Apelujemo na građane da brzinu prilagode vremenskim uslovima i stanju na putevima.

U JGSP Novi Sad je portalu NS Uživo rečeno da su otkazani autobuski polasci za Grabovo.

”Saobraćaj na gradskim i prigradskim linijama je usporen, ali se odvija redovno. Nema planski otkazivanih polazaka, osim do Grabova”, poručuju iz JGSP.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sinoć od 18 časova do jutros u 6 časova, u Novom Sadu palo je 3 cm novog snega, a visina snežnog pokrivača je 8 cm.

‘’Ovo su normalne meteorološke prilike za ovo doba godine. Pojava da pred kraj zime padne temperatura nisu neuobičajene, a poslednji put slične vremenske prilike imali smo 2012.godine’’, rečeno je za portal NS Uživo u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Gradonačelnik u obilasku Zimske službe: Prohodnost u gradu redovna

Prilikom obilaska radnika komunalnih preduzeća koji su angažovani u Zimskoj službi, gradonačelnik Miloš Vučević ocenio je da je kroz sve ključne saobraćajnice u gradu prohodnost redovna, zahvaljujući prvenstveno stabilnom funkcionisanju gradske Zimske službe.

 ”Ono što mogu da konstatujem ovog jutra je da sve zimske službe rade neprekidno u tri smene, i to u pojačanom stepenu angažovanja. Na terenu se nalazi oko 80 vozila mehanizacije i oko 250 ljudi, pre svega zaposlenih u javno-komunalnim preduzećima „Put“, „Čistoća“, „Gradsko zelenilo“ i „Parking servis“. Možemo reći da grad normalno funkcioniše i da je saobraćaj normalnog intenziteta, s tim da je možda usporen na nekim deonicama, dok JGSP „Novi Sad“ redovno prevozi putnike na svim linijama”, rekao je Vučević.

foto: Grad Novi Sad

Prema rečima gradonačelnika, putevi ka školama, vrtićima i domovima zdravlja su prioritet, kao i autobuska stajališta i parkinzi, pre svega u centru grada.

”Sistem vodosnabdevanja, odnosno kanalizacije i gradskog grejanja, funkcioniše bez problema. Zbog vetra i nanosa snega, otežano je stanje na deonici između Kovilja i Budisave, kao i Budisave i Kaća, tako da ćemo ubrzati njihovo sređivanje, dok je sremska strana grada sasvim solidna i prohodna. Biće nastavljeno tretiranje svih ulica prvog i drugog prioriteta, tako da možemo zaključiti da grad uredno funkcioniše i da se život odvija standardno’‘, istakao je  Vučević.

Ukoliko se ukaže potreba, građani se za podršku i informacije mogu obratiti Gradskoj upravi za inspekcijske poslove telefonom na brojeve: 021/4872-402, 021/4872-403, 021/4872-404, 021/4872-544, kao i Upravi za vanredne situacije na broj 1985.

Gradske službe podsećaju preduzeća, ustanove i druga pravna lica, preduzetnike, kao i stambene zajednice, odnosno vlasnike ili zakupce stanova i porodičnih zgrada ili kuća, da su, u skladu sa Odlukom o uređenju Grada Novog Sada i Odlukom o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, u obavezi da uklanjaju sneg i led sa trotoara, prilaznih puteva i staza, da posipaju odgovarajućim materijalom ispred objekata, odnosno zgrada, kao i da uklanjaju sneg i led sa krovova objekata.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments