Претрага
Претрага
Close this search box.

Nekim ulicama dnevno prođe više hiljada biciklista: Evo koje biciklističke staze su najprometnije u Novom Sadu

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Arhiva

Novi Sad je grad sa više od 100 kilometara biciklističkih staza, a koje ulice u gradu su najprometnije što se biciklističkog saobraćaja tiče oktriva sistem „Traffic Agent“, koji broji saobraćaj širom novosadskih ulica.

Biciklističkom stazom na Sunčanom keju u blizini Mosta slobode dnevno prođe oko 1.600 biciklista.

Od Štranda ka Bulevaru oslobođenja uputi se svega oko 500 dvotočkaša dnevno.

Ulicom Kornelija Stankovića prođe manje od 2.000 biciklista dnevno, a Bulevarom Jaše Tomića u blizini Lidla prođe oko 2.000 dvotočkaša dnevno.

Možda i najviše biciklista prođe Bulevarom između Pap Pavla i Bulevara kralja Petra Prvog, gde je 10. jula zabeleženo ukupno oko 4.000 biciklista na jednom meraču, a oko 2.500 na meraču preko puta, što znači da je tom ulicom prošlo skoro 7.000 biciklista u jednom danu.

Kejom žrtava racije, sudeći po podacima od 10. jula, prođe oko 2.500 biciklista dnevno. Sličan broj biciklista prošao je i kroz Bulevar cara Lazara.

Na deonici Bulevara oslobođenja između Bulevara cara Lazara i Maksima Gorkog dnevno prođe više od 2.500 biciklista.

Jevrejskom ulicom prođe više od 3.000 biciklista dnevno, dok Futoškim putem u blizni Bulevara patrijarha Pavla prođe nešto više od 2.000 dvotočkaša po danu.

Biciklističkom stazom u Narodnog fronta, pored Limanskog parka, dnevno prođe tek oko 1.000 biciklista.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Podaci, dakle, govore da najviše biciklista prođe Bulevarom oslobođenja između raskrsnice sa ulicom Pap Pavla i rasksrnice sa Bulevarom kralja Petra Prvog.

Prema merenjima od 10. jula, u pitanju je cifra od 6.811 biciklista u toku dana.

Ipak, treba uzeti u obzir da, iako merači računaju bicikliste koji prolaze u oba smera, nisu na svim ulicama postavljeni na obe strane ulice.

Ovi podaci, zajedno sa merenjima gustine i brzine automobilskog saobraćaja u gradu dostupni su svim građanima na sajtu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije kao poslednja opcija u padajućem meniju u gornjem desnom uglu, ili klikom na ovaj link.

gradskeinfo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti