Претрага
Претрага
Close this search box.

Neklasični festival klasične muzike u Novom Sadu od 17. juna do 16. avgusta

Foto: neofestival

NEO festival (neklasični festival klasične muzike), održava se tokom leta na više lokacija širom Novog Sada, u cilju promocije klasične muzike na nesvakidašnji način, koristeći za to otvorene javne, kao i zatvorene prostore. Jedan od istaknutih ciljeva ovog festivala je projekat „Novi Sad Connection“.

Foto: nsuzivo.rs
Reč je o orkestru sastavljenom od najboljih mladih muzičara bivših i budućih Evropskih prestonica kulture, kao i bratskih gradova Novog Sada, koji će nastati, raditi i razvijati se pod okriljem NEO festivala. Festival NEO osmišljen je kao majstorski kurs za orkestarske muzičare, najmlađe talente i mlade umetnike iz čitave Evrope, a kao poseban vid edukacije za publiku koja će uživati u vrhunskom izvođenju dela klasične muzike i predavanjima prilagođenim njima. Ovakav koncept u sprezi sa novim tehnologijama, oživljavanjem prostora scenskim i svetlosnim efektima, ali i mapiranjem novih prostora uz prigodnu scenografiju, opravdava njegov neklasični format.
Mesto održavanja: Kulturna stanica Svilara, Gradska kuća, Sinagoga, Gradska koncertna dvorana, Park Prisajedinjenja, Galerija Matice srpske, Kreativni distrikt

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага