Претрага
Претрага
Close this search box.

Nekoliko IZLETANJA VOZILA sa kolovoza na Fruškoj gori- U izvlačenju učestvovali čuvari NP “Fruška gora” (FOTO)

Foto: Screenshot

Sneg nas je juče iznenadio, a zatekao je i posetioce koji su prolazili kroz najstariji nacionalni park. Kako nam iz NP “Fruška gora” javljaju, snega danas ima, ali mestimično.

– Juče je, pre nego što će sneg pasti, bilo nekoliko intervencija na Fruškoj gori. Najosetljivi deo bio je kolovoz, nedaleko od Brankovca. Vremenski uslovi, magla i sitna kiša su otežavali vožnju- na tom delu je bilo izletanja sa puta. U izvlačenju vozila pomogli su i čuvari NP, a pojedini vozači su uspeli sami da se vrate na kolovoz-  rekao je za NS Uživo Dragan Vidović, pomoćnik direktora NP “Fruška gora” i dodao:

Kako saznajemo, kod Ležimira i Divoša takođe je bilo izletanja sa kolovoza. Neprilagođena brzina i loša zimska oprema mogu biti jedan od uzročnika ovakvih stanja.

-Čuvari zaštićenog područja rade u dve smene, a po potrebi ćemo aktivirati i treću smenu. Čuvari su dostupni svaki dan od 07.00 do 21.00 časova, a po potrebi za izlazak na intervenciju i nakon toga. Ukoliko zima bude u svom “punom jeku” ovih dana, uvešćemo i kol centre- zaključio je naš sagovornik.

M.L.

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Darko Markovic
07.12.2023 20:29

Sneg nas je juče iznenadio. 6decembar2023 leta Gospodnjeg.

Povezane vesti