Nole
Foto: Profimedia/B92.rs

ATP je otkazao seriju jesenjih turnira u Kini zbog pandemije koronavirusa.

Ovakav rasplet negativno će uticati na Novaka Đokovića, koji zbog zabrane igranja na Australijan openu i, najverovatnije, celoj američkoj turneji, nema mnogo izbora sa velikim turnirima.

Kina je zimus organizovala Zimske olimpijske igre, ali su gotovo svi ostali sportski događaji međunarodnog karaktera od tada ili otkazani ili odloženi.

– Ovo je već treća godina da se otkazuje jesenji deo ATP Tura u Kini, turnira koji se održavaju u septembru i oktobru. Poslednji put su održani 2019. godine, pre pandemije – stoji u saopštenju ATP.

Masters u Šangaju je trebalo da bude na programu od 9. do 16. oktobra, start turnir u Čengduu i Žuhaju bio je zakazan za 26. septembar, a onaj u Pekingu trebalo je da se održi od 3. do 9. oktobra.

– Kao globalni sport nastavljamo da pratimo uticaj pandemije. Otkazivanje turnira je nesrećna stvar, želimo svim ljubiteljima tenisa i organizatorima turnira sve najbolje. Istovremeno, orhabrujuće je videti da sve više gradova želi da organizuje turnire – rekao je prvi čovek ATP, Andrea Gaudenci.

Umesto takmičenja u Kini održaće se turniri u San Dijegu, Seulu, Tel Avivu, Firenci, Hihonu i Napulju i to u periodu od 19. septembra i 23. oktobra.

blic.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments