Foto. Promo

Predstavnici nemačke kompanije “Kontinental” najavili su pored otvaranja nove fabrike za proizvodnju automobilske elektronike u Novom Sadi i izgradnju još jedne fabrike u radnoj zoni Кać gde su kupili parcele u ukupnoj površini 31ha. U pitanju su dve investicije ukupne vrednosti 140 miliona evra u kojoj će za početak biti otvoreno novih 500 radnih mesta.

– Ovo je još jedna sjajna vest za Novi Sad i celu Srbiju. Ne samo da nam dolaze novi investitori, već i oni koji su prisutni na našem tržištu proširuju svoje proizvodne kapacitete i nastavljaju ulaganja. To je potvrda koliko je naša država ekonomski snažna, i u ovom teškom periodu sa kojim se suočava ceo svet zbog globalne pandemije. Mi smo sa “Кontinetalom” i partneri i prijatelji. I kada su pre nekoliko godina doneli odluku o tome da Istraživačko – razvojni centar otvore baš u Novom Sadu, čime su za našu ekonomiju napravili veliki skok unapred i uveli nas u višu ligu investicija i investitora, ja sam bio siguran da na tome neće stati – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević na sastanku koji se održao danas sa predstavnicima “Кontinental”.

U prvoj fazi realizacije nove investicije,”Кontinetal” će u Industrijskoj zoni Sever 4 zakupiti 8000 kvadratnih metara proizvodnog i kancelarijskog prostora, a u drugoj fazi će se graditi potpuno novi industrijski kompleks u radnoj zoni Кać i na leto ove godine se planira postavljanje kamena temeljca i početak izgradnje tako da će ove godine “Кontinetal” započeti izgradnju dve fabrike u Novom Sadu.

– Izuzetno sam ponosan što su odlični rezultati Istraživačko-razvojnog centra u Novom Sadu privukli ovu veliku investiciju za Srbiju – naglasio je generalni direktor “Кontinetal Automotiv Srbija” Saša Ćoringa.

Da su do sada naišli na izuzetnu podršku lokalnih i državnih institucija potvrdio je i direktor fabrike “Кontinental Automotiv Srbija” Lučijan Marđineanu. On je istakao da su visoko obrazovane kolege koje su im se pridružile ispunili sva njihova očekivanja. – It industrija u Srbiji i Novom Sadu je jedan od najboljih delova naše ekonomije. U celom svetu vlada velika borba za mlade talente, a Novi Sad ih ima jer ima snažan Unverzitet kao rasadnik kadrova. Sve činimo kako bi oni ostali ovde, ali i poboljšali opštu privrednu klimu, ojačali sve grane privrede i samim tim obezbedili veći standard svim građanima – zaključio je Lučijan Marđineanu.

U Кontinentalovom Istraživačkom razvojnom centru u Novom Sadu trenutno radi 600 inženjera na razvoju najinovativnijih tehnologija za auto industriju.

Nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Gojko
13/01/2021 22:07

Jesu li to opet kablovi za motanje.Ako jesu sumnjam da će uspeti naći radnike…

Nikako
14/01/2021 12:51
Reply to  Gojko

Ozbiljnija prica